Ttela

Gillar Sundhages budskap

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Fotbollstr­änaren Pia Sundhage spenderade torsdagen i Lilla Edet och levererade två föreläsnin­gar på Folkets hus. Hon är populär och föreläsnin­gen blev utsåld.

Pia Sundhages karriär inom fotbollen är enastående, både som spelare och som ledare har hon varit med om stora framgångar.

TVÅ OS-GULD MED USA och ett Ossilver med Sverige som tränare, samt Em-guld som spelare är de främsta meriterna.

Gärningen inom fotbollen har varit livslång och en passion för Sundhage. Hon har mycket att förmedla i sin föreläsnin­g Att leda med glädje. Den sista delen ägnades åt en frågestund med publiken. Är det någon skillnad att träna amerikansk­or och svenskor, löd en fråga?

– Ja, det är stor skillnad. Amerikansk­orna ar en förmåga att ta ut sig mera. De kan inte ens prata efter en övning, så mycket tar de ut sig. De låter också mera och de pratar hela tiden. De har en hårdare konkurrens­situation innan de kommer till landslaget, sa Pia Sundhage och fortsatte:

– Svenskor är mera taktiska och reflektera­nde, det är vi bättre på. Men vi är lite konflikträ­dda. Min första träff med svenska landslaget var helt tyst, man blev nästan lite nervös. Men när de väl säger något så menar de det också. Mina sista träningar med landslaget var det däremot ett väldigt liv på tjejerna, löd en del av svaret.

ATT SUNDHAGE ÄR uppskattad visar inte minst att det blev utsålt.

– Slutsålt innebär 225 i publiken, även om några stolar gapar tomma. Tidigare under dagen var det nästan lika fullt när skolelever­na var här, säger Folkes hus verksamhet­schef Anton Johansson.

Fem föreläsnin­gar i Tillsamman­s-serien har gett ett väldigt positiv gensvar för de fyra samarrangö­rerna.

– Vi hoppas att kunna återkomma med fler, säger Ylva Laudon, handelsutv­ecklare.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ??
Bild: PASI HAKOPURO
 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? FULLT. Pia Sundhage är populär i Lilla Edet och det blev utsålt i Folkets hus på kvällen. På dagen föreläste hon även inför elever.
Bild: PASI HAKOPURO FULLT. Pia Sundhage är populär i Lilla Edet och det blev utsålt i Folkets hus på kvällen. På dagen föreläste hon även inför elever.
 ??  ?? BRA FÖRELÄSNIN­G. Anette Samuelsson, Jeanette Öjerskog, Maria Larsson, Maria Thoresson uppskattad­e Sundhages föreläsnin­g.
BRA FÖRELÄSNIN­G. Anette Samuelsson, Jeanette Öjerskog, Maria Larsson, Maria Thoresson uppskattad­e Sundhages föreläsnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden