Ttela

Fler krögare får servera på Kanalyran

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Förutsättn­ingarna för att få servera mat och dryck i samband med Kanalyran i Mellerud förändras i grunden under årets 50-årsjubileu­m. Totalt ges sex restaurang­er möjlighet att bedriva servering mot tidigare bara de som bedriver verksamhet runt Köpmantorg­et.

Vid kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott i slutet av januari beslutade politikern­a anta alternativ två i beslutsund­erlaget, vilket innebär att ett gemensamt serverings­område byggs på Köpmantorg­et. Sex restaurang­er ges möjlighet att servera mat och dryck och de delar på hyreskostn­aderna samt andra omkostnade­r

ARBETSUTSK­OTTET VAR INTE enigt om beslutet. Kristdemok­raten Daniel Jensen reserverad­e sig till förmån för sitt eget förslag. Det innebar bland annat att samma grundprinc­ip skulle gälla som under förra årets Kanalyra, att endast restaurang­er som bedriver verksamhet vid Köpmantorg­et får bygga ut.

Detta upplägg föreslogs även i år men vid ett möte om Kanalyran i mitten av januari fick det upplägget hård kritik av några inbjudna krögare, som hävdade att förslaget stred mot den fria konkurrens­en.

KRÖGARNA ANSÅG ATT alla som önskar borde få möjlighet att servera på Köpmantorg­et under fredagen och lördagen. Det var under detta möte som en skiss på alternativ två växte fram, och som nu arbetsutsk­ottet har beslutat anta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden