Ttela

ARN: Får säga upp Viasat-tv i förtid

- LENA STRÖMBERG lena.stromberg@gp.se

Det blev svart i rutan och många avbrott. Eftersom företaget inte kan bevisa att kunden fått informatio­n om uppsägning­stiden får han säga upp tv-abonnemang­et direkt.

Allmänna reklamatio­nsnämndens beslut innebär att Serverado AB ska låta konsumente­n slippa betala 2 424 kronor, som de tre månadernas uppsägning­stid annars skulle ha kostat honom.

PARTILLEBO­N HAR HAFT ett tvabonnema­ng hos företaget med Viasats utbud som han beställde via telefon. När tjänsten inte fungerade som den skulle valde han att säga upp den.

Företaget hävdar att enligt Viasats bestämmels­er gäller tre månaders uppsägning­stid och de har därför fortsatt att fakturera honom.

Serverado motsätter sig kravet även i sitt svar till Allmänna reklamatio­nsnämnden, ARN.

TILL NÄMNDEN BESKRIVER företaget att dess kundtjänst har instruktio­ner om att noga gå igenom vad som gäller med priser och villkor vid beställnin­gar som görs per telefon.

Ingen inspelning av just detta samtal finns arkiverat hos Serverado. Men ”efter ett initialt

Eftersom det finns andra tvoch filmtjänst­er utan bindningst­id anser nämnden att det är skäligt även i detta fall

missförstå­nd om vilket tilläggspa­ket som avsågs bekräftade­s beställnin­gen av kunden några dagar senare varvid Serverado tydligt upplyste om abonnemang­ets villkor och priser” och dessutom finns de på webbplatse­n.

Felet berodde sannolikt på en trasig nätdel, skriver företaget till ARN, och en ny skickades ut. Samma dag sade konsumente­n upp abonnemang­et.

ARN GRUNDAR SITT beslut på om konsumente­n fått ta del av avtalsvill­koren och anser att Serverado inte har bevisat det. Därmed utgör uppsägning­stiden inte en del av avtalet. Eftersom det finns andra tv- och filmtjänst­er utan bindningst­id har ARN beslutat att det är skäligt även i detta fall. Konsumente­n har rätt att få avsluta abonnemang­et direkt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden