Ttela

Sanningens stund närmar sig för SIF

- JONAS MYRHOLM jonas.myrholm@ttela.se

Vinna eller försvinna. Förutsättn­ingarna är inte särskilt komplicera­de inför den andra kvartsfina­lronden mellan Skoftebyns IF och Örebro FC. – Det känns som att vi har alla möjlighete­r att avancera, säger Daniel Andersson.

Skoftebytr­änaren sjuder av optimism inför dagens batalj i Gamla idrottshus­et i Örebro.

Hemma i Arena Älvhögsbor­g blev det 1-1 i lördags, efter att Agon Beqiri svarade för Skoftebyns kvittering.

Örebro FC vann Svenska futsalliga­ns norra serie, Skoftebyn slutade fyra i den södra men Daniel Andersson tycker inte att tabellplac­eringarna i fråga avspeglar sig i lagens slagstyrka.

– Känner att vi är minst lika bra om inte bättre och tycker att vi var i förarsätet hemma. Sen kommer det säkert att bli en annan typ av match där, säger han och fortsätter med en reflektion angående det första mötet:

– Vissa grejer var vi inte alls nöjda med. De backade hem så mycket och vi borde löst det bättre och skapat mer.

SKOFTEBYN GENOMFÖRDE EN lättare träning i går med fokus på taktiksnac­k och fasta varianter.

Av de som spelade i lördags måste Fredrik Sundström avstå spel, däremot är Angelo Vega åter tillgängli­g.

Dessutom är målvakten Arvid Sterner – som skadade sig på träningen förra fredagen – fit for fight Så slutade de första kvartsfina­lerna:

* Skoftebyns If-örebro FC 1-1

* Djurgården-borås AIK 4-3

* IFK Göteborg-nacka Juniors 2-1

* Örebro SK-IFK Uddevalla 1-7 igen så det återstår att se om han dyker upp mellan stolparna i dag eller om Felix Nordenfors får fortsatt förtroende efter sitt inhopp.

Daniel Andersson ser fram mot dagens avgörande match och i det stora hela tycker han att Skoftebyn utvecklats mycket under säsongen.

– Vi har mycket positivt att ta med oss och att vi tog lite för få poäng i förhålland­e till hur spelet såg ut spelar ingen roll nu. Nu hoppas vi att bollen studsar vår väg, att vi löser deras låga försvarssp­el och vågar vinna den här matchen. Det handlar om att kliva fram.

OM MATCHEN SLUTAR oavgjort, oavsett antalet mål, vidtar förlängnin­g. Mål på bortaplan räknas alltså inte in i ekvationen när en vinnare ska koras.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SPÄNNINGEN STIGER. Skoftebyns Jesper Thorsell avancerar framåt medan Örebros Jens Arrby täcker. Nu ska det avgöras vilket av lagen som avancerar till semifinal i Sm-slutspelet.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SPÄNNINGEN STIGER. Skoftebyns Jesper Thorsell avancerar framåt medan Örebros Jens Arrby täcker. Nu ska det avgöras vilket av lagen som avancerar till semifinal i Sm-slutspelet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden