Ttela

Loodh tar över som tränare för VFK:S damlag

- MARTIN AHLIN

Efter en längre tids tränarjakt har Vänersborg­s FK äntligen hittat rätt. – Det är en enorm utmaning, och det ska man ju aldrig tacka nej till, säger 45-årige Lars Loodh som tar över huvudansva­ret för klubbens damlag i division 2.

Redan under frimånaden­s första dag – i mitten av november – meddelade Vfk-tränaren P-A Lundkvist att han skulle söka sig vidare efter två säsonger i föreningen­s tjänst.

Sedan dess har man sökt intensivt efter hans ersättare, men mötts av flera negativa besked.

DET FANNS SAMTIDIGT ett alternativ­t spår: Nämligen att rekrytera internt.

Och det är precis det man gör nu när Lars Loodh tar steget upp från VFK:S F02-03:or.

– Det är ett otroligt gäng tjejer som jag får jobba med. Jag har ju haft 75 procent av dem sedan de var sju år och nu har de flyttats upp i seniortrup­pen. I stort sett hela den ledarstabe­n följer också med och det är ju en extremt bra trygghet med tanke på att det är en ung trupp, säger Loodh som påtalar att just ledarbyten och lag som splittras är två faktorer som ofta får fotbollssp­elande tjejer att sluta i tidig ålder.

Å andra sidan innebär bytet från flick- till damkategor­in nya sorts krav.

– Plötsligt kommer det handla om prestation på ett sätt, även om det alltid ska vara familjärt, lekfullt och tryggt, konstatera­r Loodh, bland annat känd som innebandyt­ränare för IBK Vänersborg tidigare. Vad är det viktigaste för VFK under 2018?

– Det är att bygga truppen för framtiden och att inte tappa spelare, utan behålla de vi har och förhoppnin­gsvis locka till oss fler. Vi kommer också jobba mot att klara oss kvar i den division vi ligger i, även om jag aldrig gått ut inför en match och tänkt att vi ska förlora. Tvärtom är varje match en match vi ska vinna, säger han.

Vid sin sida kommer Lars Loodh ha bland andra Marcus Johansson, Benny Isaksson, Mathias Alfredsson, Patrik Simonsson, Mirko Marjanovic och Viktoria Holmkvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden