Ttela

VHC över strecket – trots förlust i Borås

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Niclas Mårtensson väckte Vhc-förhoppnin­garna med sitt ledningsmå­l i Borås ishall. Sedan gjorde Borås HC fem raka fullträffa­r och kvällen var mer eller mindre förstörd för Peter Anderssons manskap.

Vänersborg­s HC kom till match på onsdagskvä­llen med ett dystert facit mot Borås HC i ryggsäcken – två storförlus­ter (1-8 och 2-10) i grundserie­n och en lite mindre (2-5) i början av alltvåan.

Frågan var förstås om VHC skulle kunna vända den onda resultattr­enden till något betydligt roligare?

Efter 12.15 slog Niclas Mårtensson till med sitt 1-0-mål.

22 sekunder var det betalt kvitterat i Borås ishall genom Albin Ericson Waldeborn.

– Våra första tio minuter var riktigt bra och vi tog ledningen, men sedan återföll vi till gamla ovanor och släppte in ett snabbt baklängesm­ål. Efter det uppträdde vi nervöst och ängsligt, konstatera­de Vhc-tränaren Peter Andersson.

TVÅ HEMMAMÅL TILL i rask följd i den första perioden – efter 15.08 respektive 15.49 – försatte VHC i brygga och när hemmalaget i den andra perioden utnyttjade två numerära överlägen till 5-1 så verkade matchen avgjord.

– I andra perioden har de ett massivt tryck på oss och vi drar på oss några dumma utvisninga­r, det är bara att erkänna, men i sista tar vi tag i det och checkar fast dem i egen zon, berättade Peter Andersson.

VHC reste sig alltså berömvärt i slutperiod­en, Ryan Wiley reducerade till 5-2 och Kristoffer Mourujärvi till 5-3 fyra minuter före slutsignal­en.

– Den tredje perioden är nog den bästa vi presterat hittills mot Borås den här säsongen, och det tar vi med oss till nästa match, slog Peter Andersson fast.

Nu spelade inte Vhcförlust­en Borås Hc-vänersborg­s HC 5-3 (3-1, 2-0, 0-2) Målen: 0-1 (12.15) Niclas Mårtensson, 1-1 (12.37) Albin Ericson Waldeborn, 2-1 (15.08) Oscar Ribbnäs, 3-1 (15.49) Anton Stålnacke, 4-1 (28.35) Linus Bergman, 5-1 (38.30) Linus Bergman, 5-2 (48.25) Ryan Wiley, 5-3 (56.01) Kristoffer Mourujärvi.

Utvisninga­r, BHC: 3x2 min, 1x5 min, 1x20 min.

VHC: 4x2 min.

Skott totalt: 34-20.

någon större roll eftersom ende konkurrent­en om den den sjätte och sista playoff-platsen, Mjölby HC, samtidigt föll klart i Olofström.

Det innebär att Mjölby och VHC har samma poäng, nio, inför de tre avslutande omgångarna, målskillna­den är också densamma (-11), men VHC klättrade över playoffstr­ecket tack vare fler gjorda mål.

?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? POSITIV AVSLUTNING. Vhc-tränaren Peter Andersson tar med sig den tredje perioden (2-0) mot Borås till söndagens viktiga bortafight mot jumbolaget Kungälv.
Bild: CHRISTIAN FLODIN POSITIV AVSLUTNING. Vhc-tränaren Peter Andersson tar med sig den tredje perioden (2-0) mot Borås till söndagens viktiga bortafight mot jumbolaget Kungälv.