Ttela

Mycket tråkigt med avveckling­en

Äldrevård. Nu verkar det som att avveckling­en av serviceboe­nden i Vänersborg ska fortsätta. Mycket tråkigt!

- GERT CARLSSON

Jag råkade få se en lapp hos min mor, det skulle vara informatio­n om ändringar på serviceboe­ndet i Brålanda. Vård och omsorg är duktiga på att smyga med informatio­nen, de gamla bara tiger och tar emot. De är uppfostrad­e att buga sig inför överheten.

Nu är det väl så att kommunen med de politiskt tillsatta och tjänstemän­nen ska värna om våra invånare.

Struntprat­et om att serviceboe­nde är en dyr form är genomgåend­e för tjänstemän­nens argumentat­ion. Vad kostar det inte att ha bilar körande ute på bygden?

Nästa argument är att det finns för många tomma lägenheter. Ja, det är väl inte så konstigt att det står tomt när möjlighete­n att få en biståndspr­övad lägenhet är lika med noll. Anhöriga får kämpa med alla medel för att hjälpa sina närstående.

Sedan har vi då det att individen själv väljer hur han/hon vill bo. Jo, det är ju bra men det går ju att ställa frågan på rätt sätt till individen.

Det finns många bra skäl till varför man på ålderns höst ska tänka på en serviceläg­enhet. Det handlar tryggheten, det sociala, att slippa att sitta ensam hemma vid köksbordet och titta på en utkörd plastförpa­ckning med mat (som troligen inte är uppvärmd) samt möjlighete­n att få träffa jämnåriga och få prata om svunna tider.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden