Ttela

Tufft kval väntar för FC Mellerud

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Seriesegra­re i division 1. Nu väntar kval till Svenska Futsalliga­n för FC Mellerud, som på söndag tar emot Norrköping Futsal Klubb.

Förra säsongen åkte de ur Svenska Futsalliga­n, men nu kan FC Mellerud chansen att ta sig tillbaka efter ett år i division 1.

Efter serieseger­n, som bärgades i sista matchen borta mot Vara SK, gör laget nu upp mot Norrköping Futsal Klubb i ett dubbelmöte om en plats i SFL nästa säsong. SFL spelas den här säsongen i två serier – Södra och Norra. Men från och med nästa säsong blir det i stället en rak serie.

NORRKÖPING SLUTADE NÄST sist i SFL Norra och spelade då ett så kallat förkval. I förkvalet spelade de lag fyra lag som hamnat på kvalplatse­r i de båda serierna. Norrköping lottades då mot Malmö City, som slutade tredje sist i SFL Södra, och vann med totalt 15-3 över två matcher. De två lag som gick vidare från förkvalet ställs nu mot någon av seriesegra­rna i de sex serierna i division 1. FC Mellerud kunde alltså ha lottats mot någon av de andra seriesegra­rna, men hade oturen att lottas mot ett av de två lagen från SFL.

PÅ SÖNDAG TAR FC Mellerud emot Norrköping hemma i Rådahallen på söndag klockan 16.00, vilket är det första mötet av två. Vinst över två matcher, och Mellerud är tillbaka i svensk futsals högstaliga.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ??
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden