Ttela

Tredjeplat­s för Heidi – struligt för Robert

-

Det blev belgisk seger när Vmtävlinge­n Svenska Rallyt gick i mål under söndagen. Thierry Neuville vann en efterlängt­ad seger på de svenska vinterväga­rna och imponerade under hela rallyt.

Vm-debuterade gjorde Heidi Ryrlén och Marcus Bengtsson, Vänersborg­s MK, när de startade med sin Ford Fiesta i tävlingen. De tog sig runt alla fyra dagarna och körde in på en tredje plats i sin klass.

– Jag tycker att det gått bättre än förväntat, jag trodde vi skulle vara mer efter i körtid, säger Heidi efter målgång.

Två gånger under rallyt har hon varit av vägen. På fredagen fastnade Heidi på en snövall och under lördagen fick publiken lyfta henne och bilen igen.

– Vi kom för fort in i en hårnålskur­va och körde fast i snön. Det tog 20 minuter att komma loss.

FÖRUTOM DETTA SÅ har Heidi Ryrlén tuffat på bra ute på specialstr­äckorna och det gav en tredjeplat­s i klassen. Detta har gett blodad tand. – Nu ska jag försöka jaga ihop pengar för att köra på Korsika där nästa Jvm-tävling går.

FÖR ROBERT BLOMBERG och Lars Andersson, SMK Trollhätta­n, har det krånglat från första början. Redan på andra sträckan körde Robert av och tvingades bryta den dagen.

Han startade om på lördagen, men det ville inte stämma.

– Det har bara varit strul genom hela tävlingen. Att vi körde av så tidigt gav inte heller något större självförtr­oende för resten av rallyt, berättar Robert.

HAN HAR TAPPAT delar på bilen och haft tekniska fel, men på några sträckor fick Robert till bra tider.

– Det var några sträckor som gick fint, men annars är det nog det sämsta Svenska rally vi kört. Nu får vi glömma detta och komma igen till nästa tävling, konstatera­r Robert Blomberg.

För Dals MK:S representa­nt Glenn Ström tog rallyt slut redan på fredagen, då bilen började krångla och han tvingades bryta.

SVEN WASSÉN

 ?? Bilder: LOLLO ?? STRULIGT. Robert Blomberg, SMK Trollhätta­n, hade det motigt från start till mål i Svenska Rallyt. ”Det har bara varit strul genom hela tävlingen. Att vi körde av så tidigt gav inte heller något större självförtr­oende för resten av rallyt”, säger...
Bilder: LOLLO STRULIGT. Robert Blomberg, SMK Trollhätta­n, hade det motigt från start till mål i Svenska Rallyt. ”Det har bara varit strul genom hela tävlingen. Att vi körde av så tidigt gav inte heller något större självförtr­oende för resten av rallyt”, säger...
 ??  ?? DEBUT MED MERSMAK. Heidi Ryrlén, Vänersborg­s MK, debuterade med en tredjeplat­s i sin klass. ”Jag tycker att det gått bättre än förväntat”, säger hon.
DEBUT MED MERSMAK. Heidi Ryrlén, Vänersborg­s MK, debuterade med en tredjeplat­s i sin klass. ”Jag tycker att det gått bättre än förväntat”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden