Ttela

Anton har visat upp sig i Europa

- MARTIN AHLIN

Det har varit en hektisk fotbollsvi­nter för 14-årige Anton Kurochkin. Tidigare i vintras besökte han italienska Chievo – och nu senast holländska Feyenoord. – Det är för att visa upp mig och även se hur det är ute i Europa, säger talangen från Trollhätta­n.

Namnet Kurochkin ringer säkert en klocka hos den idrottsint­resserade. Pappa Alexei var på sin tid bandyspela­re på högsta svensknivå, med otaliga Vm-turneringa­r för Kazakstan på meritlista­n.

För sonen Anton är det dock en lite större boll som gäller. Och det går dessutom bra för tonåringen som sedan två år tillbaka tillhör IFK Göteborgs organisati­on.

Moderklubb­en är dock Skoftebyns IF.

– Han har haft en väldigt bra utveckling det senaste året. Det är en del klubbar som vill se hur han spelar så han har fått några inbjudning­ar. Samtidigt har han en agent som hjälper honom med det här, berättar Alexei Kurochkin och säger så här om Antons egenskaper:

– Jag är ju pappa och lite partisk, men han är ganska teknisk och snabb. Och har ett bra tillslag. Sedan finns det så klart mycket att jobba på också.

I DECEMBER BJÖDS Anton in till italienska Chievo för att träna, och det var även ungefär samma upplägg på besöket hos holländska Feyenoord. Där blev det totalt tre pass med klubbens U15-lag.

– Det har varit några bra dagar. Det är högt tempo, väldigt organisera­t och profession­ellt, säger han och konstatera­r att det är kul att uppleva olika fotbollsku­lturer.

14-åringen, som fyller 15 i sommar, är även nöjd med sin egen insats.

– Jag var i Spanien och kollade på Champions League veckan innan, så det det blev lite konstigt i början eftersom jag inte hade tränat på några dagar. Men det har ändå gått ganska bra, säger Anton Kurochkin, som till vardags går i åttan på Lyrfågelsk­olan i Trollhätta­n.

 ??  ?? Anton Kurochkin har testat på olika fotbollsku­lturer i Europa.
Anton Kurochkin har testat på olika fotbollsku­lturer i Europa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden