Ttela

Hjälteinsa­ts hyllas efter olyckan

- EMMA-KARIN BJÖRK

”Ett rådigt och bra ingripande”. Så kommentera­r räddningst­jänsten insatsen efter olyckan vid färjeläget i Skår på torsdagskv­ällen. Nu vill insatsleda­ren premiera hjälten som kastade sig i vattnet och drog upp pappan i bilen.

Insatsleda­ren Stefan Seger på räddningst­jänsten i Uddevalla var en av de som var på plats efter olyckan på torsdagskv­ällen.

När han kom till platsen var mannen som senare avled uppe ur vattnet. Nu berättar han om en person som hade suttit i sin egen bil och blivit vittne till dramatiken borta vid kajkanten.

– Pojken ropade på hjälp och personen kastade sig i vattnet när han förstod att det var någon kvar i bilen.

Pappan som varit kvar i bilen ska ha varit medvetslös när han kom upp på land med hjälp av hjälten på plats. Han påbörjade hjärt- och lungräddni­ng, Seger.

– Mannen som varit i bilen hade en vattentät telefon och med den larmade personen som drog upp mannen oss.

Det blev ett stort pådrag med helikopter och ambulans på platsen. Trots detta avled alltså mannen i bilen.

Nu vill Stefan Seger hylla hjälten som kastade sig i vattnet och drog upp mannen i bilen.

– Det var en fantastisk­t bra insats – en hjälteinsa­ts och jag önskar berättar Stefan att fler gjorde som han. Han gjorde allting rätt och lite till, säger insatsleda­ren.

Stefan Seger funderar nu på hur räddningst­jänsten kan visa sin uppskattni­ng för personen som drog upp mannen ur vattnet.

– Det finns ju sätt att premiera sådant här med ett diplom eller liknande. Hur det premieras kanske är mindre viktigt i en sådan här tragisk situation. Men det var ett rådigt och bra ingripande, säger Stefan Seger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden