Ttela

VÅGADE SITT LIV I ISKALLT VATTEN

MÅNGA VINTERENTU­SIASTER UTE I SNÖN

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Under lördagen var Hunneberg välbesökt. Det åktes både skidor och pulka. En del laddade upp inför Vasaloppet andra åkte för nöjes skull samtidigt som ett Vasalopp för barn gick av stapeln.

– VARJE ÅR arrangerar vi ett Vasalopp för barn under lovveckan. Det är en av våra sportlovsa­ktiviteter. Barnen åker en slinga på en kilometer och efteråt får de blåbärssop­pa och diplom, säger Joakim Ström, en av ledarna för Atb/skidsektio­n som anordnar Barnvasan.

STRAX INNAN STARTSIGNA­LEN värmde Malin Stenvall och sonen Ceasar Stenvall upp inför loppet i ett spår en liten bit bort.

– Vi har varit dåliga på att ta oss ut i spåren i år men vi letade fram skidorna och testade i trädgården. Och i dag tog vi hos hit för Barnvasa, säger Malin Stenvall.

VID EN SLUTTNING nära intill, också på Hunneberg, åkte systrarna Novalie och Cornelia Dahlqvist snowracer med mormor Sonja Dahlqvist.

– Tut tut, säger Cornelia Dahlqvist samtidigt som hon trycker handen på snowracern­s ratt och fortsätter:

– Det är jättekul att åka, jag gillar när det går fort.

Även vid skidstugan i Vänersborg fanns det vinterspor­tande människor.

Några av dem var familjen Dahlgren som precis hade avslutat årets första åk när TTELA träffade dem mitt i fikastunde­n mot en solvägg.

EN AV ANLEDNINGA­RNA till att de inte tagit sig ut i skidspåren tidigare är snöbristen.

– Det är så fint väder och då får man passa på. Spåren är fina och de har gjort ett fantastisk­t jobb med att få snö i spåren, säger Jessica Dahlgren.

I en annan del av Vänersborg var det under lördagsför­middagen mindre skidor och mer pulkor. På ett berg i Onsjö åktes det pulka för fulla muggar.

– Vi har varit ute och åkt pulka länge och på flera ställen i dag. Jag tycker det är kul att åka pulka för det går fort, säger Maya Gustafsson som var i backen med en tjejkompis.

Vinterspor­tandet var i full gång under helgen. Solen tittade fram och snön prydde backar och motionsspå­r. Det var skidor, pulkor och rinnande näsor.

NOEL HAGLUND VAR också i backen och åkte pulka. Fort ner och fort upp, gång på gång tog han sats och kastade sig ut i backen på sin pulka. Lika fort var han uppe på backens topp igen och startade om proceduren.

– Det roligaste med att åka pulka är att det går så fort.

 ?? Bild: MARIA JOHANSSON ?? SNÖLEK. Mormor Sonja Dahlqvist och hennes två barnbarn Novalie Dahlqvist och Cornelia Dahlqvist som svischar förbi på en snowracer.
Bild: MARIA JOHANSSON SNÖLEK. Mormor Sonja Dahlqvist och hennes två barnbarn Novalie Dahlqvist och Cornelia Dahlqvist som svischar förbi på en snowracer.
 ??  ?? FIKAPAUS. Familjen Dahlgren njuter i solen efter årets första åk i spåren vid Skidstugan i Vänersborg.
FIKAPAUS. Familjen Dahlgren njuter i solen efter årets första åk i spåren vid Skidstugan i Vänersborg.
 ??  ?? UPPVÄRMNIN­G. Malin Stenvall och sonen Ceasar Stenvall värmer upp inför barnens Vasalopp.
UPPVÄRMNIN­G. Malin Stenvall och sonen Ceasar Stenvall värmer upp inför barnens Vasalopp.
 ??  ?? SNABBAST. Mathilda Johansson kom först i mål av alla deltagande i Barnvasan.
SNABBAST. Mathilda Johansson kom först i mål av alla deltagande i Barnvasan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden