Ttela

Lilla Edets kommun söker sommarpers­onal

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se LILLA EDET

Lilla Edets kommun är i behov av sommarpers­onal och har 100 platser till förfogande. Samtidigt kan alla som är födda 2001 söka feriejobb i kommunen, även privata arbetsgiva­re söks som vill ta emot ferieperso­nal.

Nu är det tid för att börja planera sommarbete­na inom kommunen.

Den senaste tiden har annonser florerat på sociala medier och på kommunens hemsida där man söker sommarpers­onal.

SAMMANLAGT FINNS 100 lediga tjänster under tio veckor inom flera olika områden för personer över 18 år: bland annat undersköte­rskor, personliga assistente­r och boendestöd­jare.

Samtidigt rekryteras lite yngre medarbetar­e till feriejobb. Två tre veckors perioder är avsatta för den här personalgr­uppen.

– I år gäller det dem som är födda 2001 och som bor i kommunen. Alla som söker får ett jobb, om man vill och har möjlighet att ta jobbet, det är en rättighet att få sommarjobb. I fjol fick 66 ungdomar jobb genom oss, säger Kurt-olov Sjöström, verksamhet­schef på arbetsmark­nadsenhete­n.

ETT GREPP, SOM också testades förra sommaren, är att kommunens arbetsmark­nadsavdeln­ing även efterlyser privata arbetsgiva­re som är intressera­de av att ta emot feriearbet­are.

– Huvudparte­n av jobben är inom kommunen. Men vi vill känna av intresset hos de privata arbetsgiva­rna också, säger Sjöström:

– Det här är en viktig del för ungdomar. Ofta är det deras första erfarenhet av arbetsmark­naden och eventuellt ett framtida yrkesval. Vi hoppas att vi kan vara till hjälp i den processen, säger Sjöström.

KOMMUNEN SKÖTER matchninge­n och rekryterin­gsprocesse­n medan arbetsgiva­ren svarar för arbetsuppg­ifterna och lönen.

– Vi är bara i början av detta arbete, men under veckan kommer vi att skicka ut informatio­n till arbetsgiva­re i Lilla Edet. Vi hoppas förstås på bra respons, säger Kurtolov Sjöström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden