Inget kval för Gripen

BANDY: KAOSVECKAN SLUTADE I MOLL FÖR ”PRINSENS” GÄNG

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Kaosveckan blev till slut för mycket för Gripen Trollhätta­n, och det blir inget kval till elitserien. – Vi är tillräckli­gt bra för att ta den där kvalplatse­n, det är det som gör mest ont, sa tränaren Peter ”Prinsen” Karlsson.

Inför matchen pratade Peter Karlsson om att hans manskap skulle kliva på hårt direkt och koppla grepp om både matchen och kvalplatse­n. Det blev precis tvärtom. Baklängesm­ål redan efter en minut, sedan Oscar Larsson och Andreas Eriksson kolliderat i eget straffområ­de, och ledning för Åby/ Tjureda med 2-0 redan efter sju.

Ändå var det inte slut på motgångarn­a, och när hemmalaget ökade på till 3-0 fann Gripen-tränaren för gott att ta timeout.

– Vi hade svårt med deras lyft, det ville jag rätta till.

Det hann bli ett fjärde Åby-mål också, men reducering av Tony Eklind och Robin Karlsson gav Gripen en livlina till den andra halvleken.

OCH NÄR ROBIN Karlsson (hörna) gjorde mål på en av lagets 13 hörnor var de svartgula riktigt nära.

– Sedan går vi ändå för det, och skapar oss lägen, men vi sätter inte dit våra lägen, suckade Gripen-tränaren.

Det gjorde i stället Åby/tjureda och när Gripen tryckte på för kvittering kunde hemmalaget sticka igenom med ett matchavgör­ande 5-3.

Friläge för Andreas Lysell och en boll som via stolpen precis orkade över mållinjen hos Robin Eliasson.

Gripen var i det läget tvingat att göra två mål för att ta tillbaka kvalplatse­n från Nässjö, men det var aldrig riktigt nära, och i stället spikade Gustav Johansson slutresult­atet efter en soloraid ute till höger.

DÄRMED TOG OCKSÅ säsongen slut för Gripen Trollhätta­n, som knappast hade optimala möjlighete­r att förbereda sig under veckan innan match.

Först beskedet att Markus Hillukkala brutit armen (mot Frillesås), sedan Linus Rönnqvists avstängnin­g Åby/tjureda-gripen 6-3 (4-2) Målen: 1-0 (2) Filip Fransson, 2-0 (7) Filip Bringe, 3-0 (23) Filip Fransson, 4-0 (25) Andreas Haraldsson, 4-1 (40) Tony Eklind, 4-2 (45) Robin Karlsson, 4-3 (75) Robin Karlsson, hörna, 5-3 (82) Andreas Lysell, 6-3 (84) Gustav Johansson. Utvisninga­r, Åby/tjureda: 2x10 Gripen: 2x10 min.

Hörnor: 5-13.

Domare: David Enelind.

Publik: 273. och till det ska vi lägga att laget, om man nått elitseriek­valet, där hade fått klara sig utan både bröderna Larsson, Oscar och Philip, och Viktor Hjelm.

– Det har varit en kämpig vecka, nu är det bara tomt, avslutade ”Prinsen”.

Hans kontrakt med klubben är på 1+1 år, men att tala om vad som händer till nästa säsong lät sig naturligtv­is inte göras bara minuterna efter slutsignal­en.

– Vi ska väl träna någon gång till, sedan får vi summera.

min.

?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? BESVIKEN. ”Vi är tillräckli­gt bra för att ta den där kvalplatse­n, det är det som gör mest ont”, konstatera­de Gbk-tränaren Peter ”Prinsen” Karlsson besviket efter säsongens sista matchen.
Bild: JONAS MYRHOLM BESVIKEN. ”Vi är tillräckli­gt bra för att ta den där kvalplatse­n, det är det som gör mest ont”, konstatera­de Gbk-tränaren Peter ”Prinsen” Karlsson besviket efter säsongens sista matchen.