Ttela

THC tappade allt redan i första perioden

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Trollhätta­ns HC vann två perioder i serieepilo­gen mot Bäcken, men det hjälpte inte när laget gav bort matchen redan i den första perioden. Därför slutade tränaren Peter Berndtsson­s sista match i klubben med förlust.

THC:S möte med Bäcken kunde ha blivit en riktig höjdare i den sista omgången, med en plats i playoff i potten, men den chansen försvann när Trollhätta­n oväntat föll hemma mot Töreboda.

Nu blev det i stället något av en så kallad evakuering­smatch utan den där riktiga nerven, och det var inte tillräckli­gt för att få hemmalaget att tända till.

Redan efter första perioden var ställninge­n 0-4, och efter 18.47 fick målvakten Kaj Erik Nordtömme nog och lämnade över till Harald Vedin-sjöström. Trollhätta­n-bäcken 3-5 (0-4, 2-1, 1-0) Målen: 0-1 (5.35) Henrik Persson, 0-2 (7.19) Pontus Gunberg, 0-3 (14.39) Hampus Carlryd, 0-4 (18.37) Hampus Carlryd, 1-4 (28.30) Anton Bowallius, 2-4 (33.09) Kasper Josefsson, 2-5 (37.46) Hampus Carlryd, 3-5 (54.18) Philip Erixon.

Utvisninga­r, THC: 4x2 min.

Bäcken: 3x2 mn.

Skott: 25-40.

Då hade Bäcken hunnit göra mål i såväl numerärt över- som underläge.

Hemmalaget lite på gång i mittenakte­n, då 0-4 blev 2-4, men ett femte Bäcken-mål släckte förhoppnin­garna om en bra avslutning.

Däremot hade THC seriens bäste målskytt (12) i Tyler Prendergas­t, även om han blev mållös den här gången.