Ttela

Svenskt silverdepp: ”Vi är inte riktigt där”

- GÖRAN SUNDBERG/TT

Det skulle bli en underbar guldkväll – men slutade med silverdepp. Rasmus Wranå såg bara uppgiven ut när han sade: – Jag är besviken självklart. Vi är inte riktigt där i dag.

Curlingens lag Niklas Edin var ett av de stora svenska guldhoppen i OS. Nu skulle de slå till.

Allt började så bra. En tvåa i andra omgången satte lag Niklas Edin i förarsätet, men i den andra halvan av matchen vände John Shusters lag och stack ifrån.

NÄR AMERIKANER­NA TOG en femma i åttonde omgången kraschade gulddrömme­n.

Där gick USA från 5–5 till 10–5. Till slut blev det 10–7.

– Fast egentligen avgörs det när vi bara får en etta i sjunde. Tar de en poäng i åttonde så tar de greppet, nu blir det fem och då är matchen död, sade Christoffe­r Sundgren.

Han var riktigt besviken när han träffade de svenska journalist­erna ungefär en timme efter finalen. Då hade chocken blivit verklighet.

– Det känns bara värre och värre. Först var det bara tomhet, nu känns det bara som en jobbig, jobbig resa. Vi kom hit för att ta guld och jag tycker vi är bra nog att göra det, sade han.

SVENSKARNA GICK IN som favoriter i finalen. När Kanada slogs ut av USA i semifinal såg guldvägen ut att ligga öppen. En pressande situation? – Nej, det tycker jag inte. Det blir lite att vi har allt att förlora och de har allt att vinna. Samtidigt visse vi att de hade varit väldigt heta i slutet av gruppspele­t och i slutspelet, så vi visste att vi skulle behöva spela en väldigt bra match. Vi började bra, men sedan får de lite press på oss i mitten av matchen och vi lyckas inte svara, sade Rasmus Wranå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden