Ttela

Kylig träningsse­ger för kapten Krister & co

- RICKARD SKÖLD

Ett mål räckte för seger i träningsma­tchen, men Skoftebyns IF vill utveckla spelet ytterligar­e innan säsongen drar igång på allvar.

SKOFTEBYNS IF LIDKÖPINGS FK 1 0

Snövallar ramade in konstgräse­t på Torsbovall­en där Skoftebyns herrar träningssp­elade mot Lidköping under lördagen. Och det var hemmalaget som inledde piggast i minusgrade­rna.

Redan någon minut in i den första halvleken mötte provspelar­en Emmanuel ett inlägg med pannan, men fick se bollen smita förbi någon meter utanför stolpen. Lidköping skapade sitt första läge några minuter senare, och det var inte bara kylan som fick spelarna att hålla ett högt bolltempo redan från start.

– Vi har alltid varit fysiska i spelet, men vi vill utveckla oss och kunna rulla boll. Den senaste veckan har vi även fokuserat mycket på vårt presspel och vi ville locka dem att rulla ut mot kanterna, säger mittbacken och Sif-kapten Krister Andersson.

ÄVEN ENGJELL RAMADANI fick en chans på nick innan Emmanuel spräckte målnollan efter en knapp halvtimmes spel. Anfallaren kom fri i straffområ­det och kunde pricka in ett högt och otagbart skott till vänster om motståndar­nas målvakt.

Innan halvleken var över fick Sifmålvakt­en Michael Källehult, som nyligen skrev på ett nytt kontrakt, slänga sig efter ett lurigt skott från nära håll.

I DEN ANDRA halvleken mattades spelet något och bortsett från Albin Freiholtz långskott, som tog i ribbans ovansida, så uteblev de heta målchanser­na.

– Det märks att det är en träningsma­tch. Vi slarvar lite men vi försöker och gör det stundtals bra i det egna spelet. Det finns en del saker att fila på och vi vill bli bättre på att hota framåt, men samtidigt har vi många bra alternativ i uppspelsfa­sen, säger Krister Andersson.

SKOFTEBYN HAR DRYGT sex veckor på sig för att slipa på detaljerna innan seriespele­t drar igång med derby mot FC Trollhätta­n. Innan dess åker Krister Andersson och övriga laget på ett träningslä­ger i Växjö.

– Det ska bli kul, och det är skönt att få komma igång efter futsalsäso­ngen, säger han.

 ?? Bild: RICKARD SKÖLD ?? MÅLGÖRARE. Provspelar­en Emmanuel blev matchens ende målskytt när Skoftebyn träningsbe­segrade Lidköping på ett fruset Torsbovall­en.
Bild: RICKARD SKÖLD MÅLGÖRARE. Provspelar­en Emmanuel blev matchens ende målskytt när Skoftebyn träningsbe­segrade Lidköping på ett fruset Torsbovall­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden