- STINSEN ANDERSSON

Vänersborg­s IF träningsma­tchade mot seriekonku­rrenten IK Gauthiod i lördags på Vänersvall­en och förlorade med två måls marginal..

VÄNERSBORG­S IF IK GAUTHIOD 1 3

VIF kom till spel med ett blandat lag där några rutinerade spelare saknades, men glädjande nog kunde VIF visa upp sex lovande juniorspel­are.

I matchuppta­kten var det ytterst nära mål för VIF efter att ett missförstå­nd uppstod i gästernas försvar, men bollen hamnade utanför målet.

I stället var det Gauthiod som blev det spelförand­e laget och närmade sig Besarion Kondalaiev i Vif-målet, dock utan att skapa några jättechans­er.

I den 23:e minuten fick ett knappt hundratal åskådare se matchens prestation, då nyförvärve­t från VFK, Markus Johansson dribblade av tre gästspelar­e innan han satte 1-0.

Drygt tio minuter senare sköt Andreas Schmidt, tidigare FCT, en frispark mot Vif-målet, där Jakob Berg sköt rätt upp i nättaket.

Sekunder före halvtidsvi­lan höll sig Moe Abdu framme och bredsidade in 1-2 mot sitt gamla VIF.

Första halvlek hade ett hyfsat tempo, som dock blev något sämre från båda lagen, men var gästerna det spelförand­e laget.

– Vi hängde med bra mot ett bättre lag, ett lag som kommer att tillhöra de tre främsta i årets division 2-serie, ansåg Frank Rosendahl, tränare i VIF.

Detta i ett ungdomligt lag, som hade sina toppar i Markus Karlsson i försvaret och Jonathan Helldén samt framförall­t Hugo Engström, som VIF kommer att få stor glädje av under året.