Ttela

Sara gjorde lyckad comeback i Tjejvasan

- JOHNNY FRANSSON

22-åriga Sara Jonasson från Vänersborg åkte skidor ganska ofta som barn och i ungdomsåre­n. Julhelgen 2017 bestämde Sara sig för comeback och i lördags gled hon i mål i Mora som 472:a i Tjejvasan.

– Det gick fortare att hitta tillbaka till skidåkning­en än jag själv trott, och förmodlige­n hade jag nytta av att jag åkt som ung. Jag blev lite intressera­d redan vid 2017 års Tjejvasa då kompisar var med. Så jag hittade en klubb, AXA Sports Club, att åka för och sen blev det en hel del träning.

– När jag var liten åkte jag med föräldrarn­a till Sälen, men nu åkte vi till Billingen och Ulricehamn för att hitta konstsnö, och även till inomhusare­nan i Göteborg. FÖR ATT KOMMA upp i ett bättre startled åkte Sara också flera seedningsl­opp och resultaten räckte till startled 2. Det betyder start samtidigt som de allra bästa men i ett led en bit efter.

– Seedninglo­ppen blev ju också bra träning, även på att klara sig när det var gott om folk i spåret och lite stökigt. Tjejvasan var mycket roligare att åka, man kunde välja att åka bakom eller i eget spår, det fanns publik utmed banan och ibland kom människorn­a direkt ut ur husen.

Även en del prat på jobbet på apoteket Djurfarmac­ia Trollhätta­n bidrog till satsningen på Tjejvasan.

– När det nu var så kul fortsätter jag troligen med skidåkning­en. Det känns som att den passar mig och man kan kombinera med annat på sommaren, slutar Sara Jonasson.

Lika glada som Sara vara Vänersborg­stjejerna Natahalie Höglander, Rebeca Lööf och Madelene Bjurbäck som kom i mål nästan samtidigt efter start i senare startled.

– Vi såg inte varandra särskilt mycket, men det var mycket bra förhålland­en och spår hela vägen till målet.

Fotnot: Tjejvasan vanns av Katerina Smutna, Tjeckien, en sekund före Britta Johansson Norgren.

 ?? Bild: JOHNNY FRANSSON ?? SNABB DIREKT. Sara Jonasson från Vänersborg tränade och tävlade sig på två månader till startled två och en mycket bra insats i Tjejvasan. Åktiden 2.23,45 gav henne placeringe­n 472.
Bild: JOHNNY FRANSSON SNABB DIREKT. Sara Jonasson från Vänersborg tränade och tävlade sig på två månader till startled två och en mycket bra insats i Tjejvasan. Åktiden 2.23,45 gav henne placeringe­n 472.
 ?? Bild: JOHNNY FRANSSON ?? DUKTIG TRIO. Tre glada tjejer från Vänersborg efter avslutad Tjejvasa. Från vänster: Madelene Bjurbäck, Rebeca Lööf och Nathalie Höglander.
Bild: JOHNNY FRANSSON DUKTIG TRIO. Tre glada tjejer från Vänersborg efter avslutad Tjejvasa. Från vänster: Madelene Bjurbäck, Rebeca Lööf och Nathalie Höglander.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden