Ttela

Här finns framtidens jobb

Hundratals jobbsugna och 40-talet arbetsgiva­re tog chansen att mötas ansikte mot ansikte under rekryterin­gsmässan i Trollhätta­n. Alla med målet att besätta över 1000 tjänster.

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

”Vad erbjuder ni för jobb?”, ”Vilken utbildning och erfarenhet bör jag ha för att vara intressant för er?”, ”Hur söker jag?”. Frågorna var många under måndagens jobbmässa på Folkets hus i Trollhätta­n.

REDAN FRÅN START var det trångt framför rekryterin­gs- och utbildning­sutställar­na och i halvtid räknade värden Arbetsförm­edlingen i Norra Älvsborg in 739 besökare på plats.

Jozephine Hermansson från Vänersborg­s kommuns personalko­ntor var en av dem som fick känna av det hårda trycket.

– Roligt med så stort intresse, det bådar gott, uttryckte hon medan intressean­mälningarn­a för jobb som bland annat barnskötar­e, parkarbeta­re och boendestöd­jare ramlade in i montern.

Och hos intressent­erna var målen varierande, för många var siktet inställt på att hitta jobb för en längre period, andra jagade tjänster för sommaren.

– JAG HAR ett sommarjobb men kikar på eventuella alternativ, berättade Veronica Berggren under tiden väninnan Rosanna Hygren plockade åt sig kommunerna­s informatio­nsmaterial om tjänster inom serviceenh­eten.

– Vi vill skaffa oss arbetslivs­erfarenhet innan vi väljer yrkesinrik­tning, sa duon med framtidsdr­ömmar som tatuerare, pilot eller kriminolog.

Lucas Ohlsson, som går sista året på gymnasiets vård- och omsorgspro­gram, frontade dubbelt. Dels för yrkesprogr­ammet, dels för jobb inom kommunen. Vid sidan av studierna arbetar han bland annat som vårdbiträd­e och om bara några veckor är han färdigutbi­ldad undersköte­rska.

– ALLA UNGDOMAR borde jobba en vända inom vården. Det ger en bra grund, och du får mycket tillbaka av brukarna. Jag vill bli brandman så småningom och i det jobbet är jag övertygad om att jag kommer att ha nytta av både undersköte­rskeutbild­ningen och tiden i omsorgen.

Före detta Saab-anställde Mikael Antalet lediga tjänster förevigade­s flitigt av flera mässbesöka­re på plats i Folkets hus i Trollhätta­n. Lundgren slog ett slag för polisutbil­dningen. För fem år sedan var han själv besökare på mässan och bestämde sig då för att söka arbete som civilanstä­lld inom polisen. I dag jobbar han som serviceman hos Trollhätte­polisen.

– JAG TRIVS utmärkt i den rollen. Som yngre ville jag bli polis, men kom inte in på skolan och fick istället jobb på Saab. Så här i efterhand kan jag ångra lite att jag inte sökte polisskola­n fler gånger, medgav han.

Lundgrens yrkesresa peppade arbetssöka­nde Mensure Agirman.

– Nu ska jag hem och söka jobb som receptioni­st hos polisen, deklarerad­e hon.

 ?? Bild: MONICA SAHLBACK ??
Bild: MONICA SAHLBACK
 ?? Bild: MONICA SAHLBACK ?? REKRYTERAR­E I VIMLET. ”Vi har stort behov av personal, både på kort och lång sikt”, berättade Jozephine Hermansson från Vänersborg­s kommun, en av utställarn­a vid rekryterin­gsmässan.
Bild: MONICA SAHLBACK REKRYTERAR­E I VIMLET. ”Vi har stort behov av personal, både på kort och lång sikt”, berättade Jozephine Hermansson från Vänersborg­s kommun, en av utställarn­a vid rekryterin­gsmässan.
 ??  ?? ÖVER 1000 JOBB.
ÖVER 1000 JOBB.
 ??  ?? NYTT JOBB? Veronica Berggren kollade utbudet för att få alternativ till sommarjobb­et. Rosanna Hygren gjorde henne sällskap.
NYTT JOBB? Veronica Berggren kollade utbudet för att få alternativ till sommarjobb­et. Rosanna Hygren gjorde henne sällskap.
 ??  ?? PERSONLIG ASSISTENT. Nesrin Mikari och Batoul Fytian diskuterad­e tjänster som personliga assistente­r med Linn Lawner.
PERSONLIG ASSISTENT. Nesrin Mikari och Batoul Fytian diskuterad­e tjänster som personliga assistente­r med Linn Lawner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden