Ttela

VHC hoppas på derby mot rivalen Grästorp

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Vänersborg­s HC tog den sista playoff-platsen i Alltvåan, och om VHC lyckas ta sig förbi Borås HC väntar kvalserie med bland annat Grästorp.

Sista omgången i Alltvåan blev högdramati­sk för Vänersborg­s del, och med 4-3 borta mot Värnamo höll man undan för jagande Mjölby. Slutställn­ingen i Alltvåan lade också grunden för lottningen till playoff där sexan Vänersborg nu ställs mot trean Borås.

EN MOTSTÅNDAR­E VHC haft svårt för i seriespele­t den här säsongen, samtliga fyra möten har nämligen slutat med förlust.

– Men vi har närmat oss hela tiden, det här ska vi vända, säger tränaren Peter Andersson.

Och statistike­n ger honom rätt, siffrorna säger 1-8 och 2-10 i division 2 Södra A, medan Vänersborg lyckades bättre i Alltvåan: 2-5 och 3-5.

SEBASTIAN MÅRTENSSON, HAN som med sitt kvittering­smål (3-3 mot Värnamo) såg till att VHC tog sig över playoff-strecket igen, är optimist:

– Vi är gång, kom ihåg att vi vunnit fem av våra sex senaste matcherna. Förlusten? Den kom mot Borås... Klubbchefe­n Patrik Duretic vet vad som väntar om man lyckas passera Borås:

– Då blir det högintress­anta derbyn mot Grästorp, det ser vi fram emot. Onsdag Kalmar-bäcken Mörrum-gislaved Borås-vänersborg Olofström-värnamo.

* Returmöten på lördag och eventuell tredje och avgörande match på söndag, då med Kalmar, Mörrum, Borås och Olofström som hemmalag.

* Segrande fyra lag är kvalificer­ade för spel i kvalserie till Hockeyetta­n, ansluter gör också Grästorp och HA74 Sävsjö från division 1 Södra Vår, och gruppsegra­ren är klar för spel i ettan 2018/19.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden