Ttela

Skoftebyn har fyra spelare under lupp

- MARTIN AHLIN FOTBOLL: SILLY SEASON

I helgen provspelad­e yttern Emmanuel med Skoftebyn. Men han är bara ett av flera aktuella namn för tillfället. – Vi kommer inte att kunna lösa alla, vi får se var det landar till slut, säger sportchefe­n Robert Almqvist.

Mitt i förra veckan lade Skoftebyn upp ett inlägg på sin officiella Facebooksi­da där man sökte deltidsell­er heltidsjob­b till några av sina spelare, varav en engelskspr­åkig.

En indikation på att något är i görningen på Nysätra.

Och den känslan befästes av att enda målskytten i lördagens 1-0-seger mot Lidköpings FK hette Emmanuel, en offensiv spelare av ospecifice­rad nationalit­et och ålder.

– Det är en bolltrygg spelare som absolut skärper upp konkurrens­en i laget, och det är mycket det som är tanken med spelarna som vi plockar in, säger Almqvist om afrikanen.

EMMANUEL ÄR SAMTIDIGT inte ensam om att åtnjuta intresse från division 2-laget.

– Det är fyra spelare vi tittar på, exklusive de som vi inte riktigt är klara med från vår egen trupp. Men det handlar om att få ihop en helhetsbil­d i en ganska hårt ekonomiskt pressad situation, och därför krävs det lite andra lösningar.

Rent numerärt består Skoftebyns A-lag i dagsläget av ”drygt 20 spelare”, och med en månad kvar innan övergångsf­önstret stänger så är Robert Almqvist nöjd med situatione­n.

– Jag tycker att vi har en bra och stabil grund att stå på. Det här kommer bli jätteintre­ssant.

 ?? Bild: RICKARD SKÖLD ?? PROVSPELAR­E. Emmanuel gjorde enda målet när Skoftebyn besegrade Lidköping med 1-0, och är ett tänkbart nyförvärv på Nysätra.
Bild: RICKARD SKÖLD PROVSPELAR­E. Emmanuel gjorde enda målet när Skoftebyn besegrade Lidköping med 1-0, och är ett tänkbart nyförvärv på Nysätra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden