Ttela

Hoppa i Scandinavi­um blev ett minne för livet

-

”Det var som att komma in i en annan värld och väldigt häftigt”

Elsa Selin från Vänersborg red semifinal i Sverigepon­nyn under Gothenburg Horse Show. Elsa och hennes ponny Little Miss Rock Chick var ett av 27 ekipage som gick till semifinal. – Vi fick inte den start jag önskade, men det var coolt att få rida i Scandinavi­um, och jag är väldigt glad och stolt över min ponny och över att ha kommit så långt i tävlingen.

Sverigepon­nyn är en tävling för ungdomar mellan 12 och 18 år som rider C-ponny, och över 600 ekipage startade i de tolv olika kvalen.

27 ekipage gjorde upp i årets semifinal som alla reds över lätt Bhöjd, 90 centimeter.

Årets tävling vanns av Philippa Landberg och Paris Blueboy, från Jump Club RF, efter att ha tagit sig runt både semifinal och final med fina poäng.

FÖR ELSA SELIN tog tävlingen slut i semifinale­n. Elsa hade lottats till att starta först och när hon red in i arenan reagerade ponnyn ”Roxy” på publiken, ljuset och ljudet från arenan.

– Det var som att komma in i en annan värld och väldigt häftigt, min ponny har aldrig varit med om något liknande så hon blev väldigt spänd. Det är stor skillnad mot en vanlig tävling, sa Elsa.

EKIPAGET HADE LITE svårt att komma igång, och började med stopp på första hindret, men när det passerats flöt ritten på bra.

Elsa och Roxy fortsatte tävlingen stilfullt fram till en oxer som hoppades rakt mot publiken.

– Roxy tittade mer på publiken än på hindret så där tog vår tävling slut, hon blev nog väldigt förvånad då det var så olikt en vanlig tävling. Jag är ändå väldigt stolt över henne och att vi har fått hoppa inne i Scandinavi­um, det är ett minne för livet.

ELSA SELIN Semifinali­st i Sverigepon­nyn

ULRIKA LINDÉN

 ?? Bild: PRIVAT ?? PONNYHOPPA­RE. Elsa Selin och hennes ponny Little Miss Rock Chick, eller ”Roxy” som hon kallas, får instruktio­ner av sin tränare Anna Wessman Karlsson. Ekipaget nådde semifinal i Sverigepon­nyn och fick hoppa i Scandinavi­um.
Bild: PRIVAT PONNYHOPPA­RE. Elsa Selin och hennes ponny Little Miss Rock Chick, eller ”Roxy” som hon kallas, får instruktio­ner av sin tränare Anna Wessman Karlsson. Ekipaget nådde semifinal i Sverigepon­nyn och fick hoppa i Scandinavi­um.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden