Ttela

Erik fyra efter att ha dragit tåget

- HASSE SJÖGREN

En lite tveksam inledning men sedan hamnade Erik Jälknäs längst fram i fältet och fick anföra finalen på 1500 meter. Det slutade med en fjärdeplat­s, 81 hundradela­r från bronset.

Det var vid juniorerna­s inomhusSM, i IFU Arena i Uppsala, som Trollhätte­grabben Erik Jälknäs, tävlande för Sävedalen numera, sprang ett mycket balanserat försökslop­p på 1500 meter.

Han gjorde bara det han behövde för att ta en av de direktkval­ande placeringa­rna, och fick tiden 4.07,49.

I finalen blev det alltså så att han hamnade längst fram och fick anföra loppet, och trots att han fick dra hela fältet så hade han ändå en hel del kräm kvar i benen på slutet.

Och Erik visade ännu en gång att han har en riktigt bra avslutning, även om det den här gången inte räckte till medalj.

NU FATTADES 81/100 till brons, där det blev seger för Högbys Omar Mohamed Ismail på 4.04,34 och med 4.06,91 för Erik på fjärdeplat­sen. Så här sa Erik om loppet: Ingen annan ville gå upp och dra och genom att ligga först hade jag en bra position inför spurten. När de bakom började utmana blev jag lite låst, men när spurten kom räckte krafterna inte till.

Tfik-aren David Cannmo slutade sjua på 1500 meter i P17-klassen, där det var ett otroligt tempo redan från start, och så blev det också under fyra minuter för segraren Omar Nuur från Växjö.

sin del tiden

DAVID HADE FÖR 4.22,54.

Kula på tjejsidan har verkligen tagit ett steg framåt i vinter, både på senior- och juniorsida­n, och där Hanna Borgemyr, Trollhätta­ns FIK, slog årsbästa med 11.98. Det gav henne en niondeplat­s och utanför slutfinale­n dit det krävdes 12.02.

Notera också att förra Tsk-aren Anders Nyberg, medeldista­nsare på sin tid, fick se sonen Marcus Nyberg, från Malmö AI, vinna Smguldet i tresteg på hela 15.17.

 ?? Bild: THOMAS WINDESTAM ?? DRAGVILLIG. Erik Jälknäs (417) tog hand om täten i finalen på 1500 meter och slutade fyra i junior-sm.
Bild: THOMAS WINDESTAM DRAGVILLIG. Erik Jälknäs (417) tog hand om täten i finalen på 1500 meter och slutade fyra i junior-sm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden