Ttela

Anfallare klar för Skoftebyns damer

- MARTIN AHLIN

Skoftebyn hade egentligen spikat 2018 års trupp. Men man skapade ändå en plats till – vigd åt nya anfallaren Josefin Näsholm. – En stark forward med division 1-rutin, säger tränaren Patrik Thulin om nyförvärve­t.

När Linn Anderssons namn offentligg­jordes häromvecka­n meddelade Skoftebyn att värvandet var över. Men nu kan vi alltså addera ytterligar­e ett namn till lagbygget – som dock inte går att betrakta som en värvning, utan snarare en lycklig omständigh­et.

23-ÅRIGA JOSEFIN NÄSHOLM har nämligen flyttat från Norrland till Trollhätta­n och hörde själv av sig till Nysätra-gänget.

– Hon har tränat med oss en del den senaste månaden och skulle egentligen vara kvar i sin klubb, Själevads IK, men nu känner hon att hon vill gå över och då får hon göra det, säger Patrik Thulin, som tränar laget tillsamman­s med Kajsa Mazola.

Det är inte heller någon dussinspel­are man får in – Näsholm stod för ett par mål och framspelni­ngar i ettan under förra säsongen och bidrar till att skapa ännu större konkurrens på de offensiva positioner­na.

– DET ÄR ingen bristvara direkt, vi har ju ganska många forwards. Samtidigt har hon ändå spelat i division 1 och är en stor, stark nummer niospelare som säkert kan bli nyttig, konstatera­r Thulin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden