Ttela

DAGS FÖR NY TATTOO-MÄSSA

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 09 annie.granzell@ttela.se

I helgen arrangeras Tattoo Meltdown i Trollhätta­n där tatuerare från världens alla hörn kommer vara samlade. Men också en svärdsluke­rska.

Den 14:e upplagan av Tattoo Meltdown slår upp portarna till Folkets hus i Trollhätta­n redan på fredagseft­ermiddagen. Från arrangörsh­åll utlovas över 100 tatuerare, piercing, modeshow, liveband och eldshower. För första gången kommer också den världsberö­mda svärdsluke­rskan Lucky Hell.

– Jag har sett henne flera gånger, men det är första gången som hon kommer till Sverige. Hon har världen som arbetsplat­s och har cabaré-shower i Paris, Las Vegas och Berlin. Hon ska uppträda på Folkets hus scen under fredag kväll och lördag kväll, säger Mardo Kurdian.

Under helgen kommer flera tävlingar hållas i olika kategorier, det är till exempel bästa tatuering i Old School-utförande eller den mest realistisk­a.

– Vi kommer också för första gången dela ut ett ”honor price”. Det kommer gå till en tatuerare som vi anser har gjort ett intryck eller ett avtryck i branschen. Det är inget vi kommer dela ut varje år utan när vi känner att vi har en värdig kandidat.

För den som funderar på att gadda sig är det ett bra tillfälle eftersom världselit­en bland tatuerare kommer finnas på plats. För första gången, utanför Danmark, kommer också utställnin­gen ”100 år av dansk tatuering” visas.

– Det är den äldsta tatuerings­utställnin­gen i världen. Här kommer gamla maskiner, fotografie­r och bilder visas upp och det kommer också finnas möjlighet att få sig en tatuering från gamla unika flashar, säger han.

 ?? Bild: JERRY LOVBERG ?? ARRANGÖR. Mardo Kurdian har satt ihop ett fylligt program under årets tatuerings­mässa, bland annat en tatuerings­utställnin­g och en svärdsluke­rska.
Bild: JERRY LOVBERG ARRANGÖR. Mardo Kurdian har satt ihop ett fylligt program under årets tatuerings­mässa, bland annat en tatuerings­utställnin­g och en svärdsluke­rska.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden