Ttela

FÄNGELSE FÖR RÅN PÅ RESTAD GÅRD

- EMMA-KARIN BJÖRK 0522 - 99 222 ekb@bohuslanin­gen.se

Maskerade och med vapen rånade två personer en pizzeria i Uddevalla. Senare under hösten utsatte de flera personer på Restad gård för personrån. Nu döms två män i 20-årsåldern för rån.

Vid stängnings­dags en fredag i september rånades en pizzeria i Uddevalla. Två män, maskerade med luvor hade vapen som såg ut som pistoler och begärde att få pengar.

Pizzeriaäg­aren blev slagen vid rånet och blödde i ansiktet när polisen kom till platsen.

De två maskerade flydde. Men den ena mannen som nu döms lämnade fingeravtr­yck som hittades på kassalådan. Och den andre mannens dna hittades i en av luvorna som hade glömts kvar på pizzerian.

En av killarna har sagt att han varit på pizzerian och rökt en cigarett. Cigaretten ska då ha ramlat ned i kassaappar­aten och fingeravtr­ycket kan ha hamnat där när han skulle plocka upp cigaretten. Men den förklaring­en tycker inte tingsrätte­n är rimlig.

Den andre mannen säger visserlige­n att luvan som hittades på pizzerian är hans, men han känner inte igen att han skulle ha klippt hål i den och att han kan ha lånat ut luvan.

Båda männen som nu döms har alltså förnekat att de rånat pizzerian. De förnekar även de andra rånen de döms för. Det handlar om rån mot personer på Restad gård i Vänersborg senare på hösten. I de fallen stals pengar och mobiltelef­oner under hot.

De som döms av tingsrätte­n för rån och för ringa narkotikab­rott är båda i 20-årsåldern. Den ene döms till fängelse i tre år och sex månader och den andre personen döms till ett år och sex månader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden