Ttela

Skrota elitstödet

- DAN MÖLLENGÅRD Trollhätta­ns Framtid

Det finns inga naturlagar som säger att det skall betalas ut elitstöd överhuvudt­aget.

Det bästa elitstöd föreningar kan få är stöd till ungdomar som plantskola för framtiden.

Detta sker och föreningar får föreningss­töd samt i många fall arenor och ytor att utöva på.

ALLTSÅ INGEN UNIVERSAL lag om att man överhuvudt­aget skall utbetala ett elit stöd.

Jämför detta med musikindus­trin som är en stor exportvara. Många av utövarna kan ha haft musikskola och utöver det så är det ingen som ger dem elitstöd för att fortsätta sina karriärer.

Många utövare, guldmedalj­ör Frank Andersson för exempel, fick aldrig elitstöd från kommunen. I kommuner som ger elitstöd kan det bli riktiga surdegar som Leksand, Brynäs eller Frölundas fall, de betalas inte tillbaka utan avskrivs.

Jag är en stor sport entusiast. Men jag skulle aldrig låta mig påverkas och lämna mina moraliska eller etiska värderinga­r för att vara populistis­k. Även om det är val så bör man agera konsekvent och ha en restriktiv linje som följs oavsett tid på mandatperi­od till förmån för skola, vård och omsorg.

MAN KAN KONSTATERA att vuxna män och kvinnor som är myndiga kan försörja sig själva. Deras sportutöva­nde likaså, det finns inga naturlagar att luta sig mot. Utöver man en sport skall det erbjudas plats för utövandet och på sin höjd grundstöd för föreningss­töd!

Vårt förslag är att skrota elitstöd, det är inget vi bör ta från de gamla eller ungas verksamhet­er!

Varför? Jo, vi har som huvuduppgi­ft att hjälpa de som inte kan försörja sig själva.

DE GAMLA SOM är vår stolthet och de unga som är vår framtid. De kan inte jobba och försörja sig själva. Att vilja ta en bit av den kakan av skattemede­l som bör gå till skola, vård och omsorg är inget positivt eller hedersamt.

Skola, vård och omsorg framför allt! Det är lokalparti­et Trollhätta­ns Framtids prioriteri­ngar.

 ?? Bild: KENT ÖSTLUND / SVD / TT / ?? GULDMEDALJ­ÖR. Skribenten använder Frank Andersson som exempel på elitidrott­are som aldrig fick elitstöd från kommunen under karriären.
Bild: KENT ÖSTLUND / SVD / TT / GULDMEDALJ­ÖR. Skribenten använder Frank Andersson som exempel på elitidrott­are som aldrig fick elitstöd från kommunen under karriären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden