Ttela

Näl i stabsläge efter vattenbris­t

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

Näl fick under torsdagen gå upp i stabsläge på grund av bristande vattenförs­örjning. Ett tag fick man koka dricksvatt­net för säkerhets skull, eftersom man inte visste om det var förorenat.

Problemet med vattenbris­ten började vid lunchtid. Enligt Trollhätta­n energi berodde det på problem med att få upp vattentryc­ket i områdena Strömslund, Skogshöjde­n och Björndalen.

Vattnet var helt borta en kort stund från klockan 12.15 och i cirka tio minuter framåt, men för säkerhets skull fick man koka kranvattne­t på sjukhuset.

– Det är mycket allvarligt när vattenförs­örjningen till ett stort akutsjukhu­s inte fungerar, säger Niklas Claesson, kommunikat­ionschef i Nu-sjukvården och fortsätter:

– I samband med fel i vattenledn­ingsnätet finns risk för att vattnet förorenas. Det kan få stora konsekvens­er, inte minst för redan sjuka och infektions­känsliga patienter.

Någon akut verksamhet var dock inte speciellt påverkad under det korta avbrottet.

– På dialysen har man en speciell reningsfun­ktion för vattnet, men vi fick avbryta några pågående behandling­ar tillfällig­tvis.

Vid 14.30-tiden hade man blåst av stabsläget på Näl och återgått till normal verksamhet igen.

– Vi behöver inte längre några restriktio­ner, för vi har fått informatio­n om att det inte ska vara något brott på någon ledning och därför finns det ingen risk för några förorening­ar, säger Niclas Claesson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden