Halvvägs in på kvartsfina­len mellan IFK Vänersborg och Nässjö är det fördel IFK, detta sedan nästa generation blåvita vunnit borta. Allt var dock inte frid och fröjd. – Det här var kanske den väckarkloc­ka vi behövde, säger tränaren Jonatan Rask.

Möjligen var det underskatt­ning, möjligen var det något annat.

– Och kanske att vi var tagna av stundens allvar, funderade Ifktränare­n.

Hur som helst fick IFK Vänersborg­s P20 fullt upp med Nässjö när Sm-slutspelet drog igång.

IFK hade ju med sig 2 x 6-2 från seriespele­t, den senaste segern så sent som i söndags, men nu blev det jämnare i Stinsen Arena.

Hemmalaget var till och med i ledning i paus med 4-2 sedan Viktor Hulthammar, den äldre av de två bröderna, varit dominant.

– Ändå hade vi varnat för honom före matchen, vi ska vara nöjda med att vi inte låg under med mer så långt, erkände Rask.

Viktor som till vardags spelar med föreningen­s a-lag, precis som lillebror Oskar, och spelade kval till elitserien dagen innan.

– Det syns att han spelat kontinuerl­igt i allsvenska­n.

TILL DEN ANDRA

halvleken blev dock scenföränd­ringen i det närmaste total.

– Där lyfte sig grabbarna ordentligt, mer delaktighe­t och mer rejält spel från vår sida, fortsatte Rask som tränar Ifk-laget tillsamman­s med Jesper Larsson.

Redan efter fem minuter var det kvitterat, och även om lagen Sm-slutspel junior, kvartsfina­l 1:2 Nässjö-ifk Vänersborg 6-8 (4-2) Målen: 1-0 (1) Viktor Hulthammar, 1-1 (18) Erik Olsson, 2-1 (20) Linus Jönsson, 3-1 (22) Viktor Hulthammar, 4-1 (26) Oskar Hulthammar, 4-2 (29) Felix Callander, 4-3 (47) Jonathan Wahlberg, 4-4 (50) Viktor Hjelm, 4-5 (58) Emil Granström, straff, 4-6 (66) Filip Nilsson, 5-6 (78) Jesper Gadderud, 5-7 (79) Viktor Hjelm, 6-7 (84) Linus Jönsson, 6-8 (90) Felix Callander.

Övriga kvartsfina­ler: Edsbyn-villa Lidköping 4-2 Sandviken-vetlanda 4-5 * Sirius-västerås var inte slutspelad vid tidningens pressläggn­ing. följdes åt i målprotoko­llet kom Nässjö bara nära, aldrig ens ikapp eller förbi.

– Vi har skaffat oss ett bra läge, tyckte Rask.

Returen spelas måndag kväll i Arena Vänersborg.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TVÅMÅLSSKY­TT. Viktor Hjelm stod för två av målen när IFK vände underläge till seger borta mot Nässjö.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TVÅMÅLSSKY­TT. Viktor Hjelm stod för två av målen när IFK vände underläge till seger borta mot Nässjö.