Ttela

Mittback vet inte hur han ska göra

- MARTIN AHLIN

Spela eller inte spela under 2018? Det är frågan för Skoftebyns mittback Erik Johansson. – Suget finns inte riktigt där, konstatera­r han.

Han har varit med ett tag, Erik Johansson, redan som 17-åring gick han till Skoftebyn och etablerade sig snabbt i division 3. Därefter har han hunnit vara med om att ta klubben till tvåan, där det även blev en meriterand­e tredjeplat­s 2016.

Nu har den reslige försvarare­n från Björndalen, med TI IF som moderklubb, hunnit fylla 21.

På vägen dit har också motivation­en fått sig en törn.

– Jag kände någon gång redan ifjol att det inte var så kul längre. Jag trodde bara att det var en liten svacka, men den känslan höll sig kvar, berättar Johansson som varit iväg på en långresa.

– Och sedan jag kom hem har jag inte längtat efter fotbollen heller.

Det har blivit några träningspa­ss med förra klubben Trollhätta­ns BOIS, men inga med Skoftebyn.

– Jag har snackat med ”Tobbe” (Karnevi, Skoftebyns tränare) och han vill att jag ska komma och känna på det så småningom. Det är väl fortfarand­e aktuellt. Om du spelar, lutar det åt något håll?

– Jo, så är det ju. Jag har spelat fotboll i BOIS i sex, sju år och hade en otroligt rolig säsong där när vi vann sexan. Om det är någonstans jag kan få tillbaka glädjen så är det i BOIS, svarar Erik Johansson.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Erik Johansson når högst i en nickduell i en match mot Lidköping, men nu kan mittbacken välja att ta ett uppehåll från fotbollen.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Erik Johansson når högst i en nickduell i en match mot Lidköping, men nu kan mittbacken välja att ta ett uppehåll från fotbollen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden