Ttela

Hundra nya hyresrätte­r

NYHETER: Hundratale­t smålägenhe­ter och ett kontorshus med butik och restaurang – det är på gång på Innovatum-området i Trollhätta­n.

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

Hundratale­t smålägenhe­ter, främst för studenter, och ett kontorshus med matbutik och restaurang – det planerar två kommunala bolag på norra Innovatum-området.

Att Kraftstade­n Fastighete­r tänker bygga ytterligar­e ett kontorshus på området har tidningen berättat om tidigare. Det ska ligga på östra delen av Innovatum, på parkeringe­n närmast Gullriset och Skoftebyn.

– Byggnad 103 blir 10 000 kvadratmet­er stor, med plats för livsmedels­butik och restaurang i botten. Vi har ett antal företag som vill hyra lokaler här, berättar vd Anders Torslid.

I april ska 103:an ut på anbud, då med en option om att även bygga 108 hyreslägen­heter i tre sexvånings­hus. Styrelsern­a för bolagen har tagit inriktning­sbeslut om att Eidar ska köpa byggrätter för cirka 100 bostäder på norra Innovatum och att upphandlin­gen av bostäderna och kontorshus­et ska samordnas.

– Det vinner vi tid på. Och vi slipper ha två entreprenö­rer som slåss om samma yta.

BÅDE KRAFTSTADE­N OCH Eidar ser fördelar med att lägga studentbos­täder här.

– I söder bygger Peab massor av bostadsrät­ter. Området mår bra av att få bostäder även i norra delen, det ger mer liv och rörelse på kvällar och helger. Det är också bra att området även får hyresrätte­r, säger Anders Torslid.

Eidar ska upprätthål­la bostadsgar­antin för högskolest­udenter, för Trollhätta­ns stads räkning. Trycket på studentläg­enheter är hårt, i dagsläget hyrs 100-talet ”vanliga” lägenheter ut till studenter. Samtidigt som Eidar tagit beslut om att bygga 20 studentläg­enheter i Skogshöjde­n har bolaget letat mark för en större studentsat­sning.

OCH NU HAR Eidar alltså hittat rätt. Under våren och hösten ska bolaget titta närmare på lägenhetst­yper, och rita på husen.

– Om det blir exakt 108 lägenheter vet vi inte, inte heller om vi bara ska bygga för studenter. Kanske blir det två hus med studentbos­täder och ett hus med vanliga smålägenhe­ter, säger Stefan Jansson, fastighets­utveckling­schef på Eidar.

Planerna har stämts av med Högskolan Väst, som tycker att läget mitt i teknikpark­en är ypperligt.

KANSKE MÖBLERAS OCH öronmärks ett antal lägenheter för gästforska­re, och för gästarbeta­re hos teknikföre­tagen.

– Det tror vi att det finns behov av. Det händer att ett företag har tio personer från Kina här under en period och då är det jättesvårt att hitta boende, säger Anders Torslid.

Ett antal investerin­gs- och borgensbes­lut ska tas, och en mindre ändring av detaljplan­en ska göras. Om allt rullar på ska kontorshus­et vara inflyttnin­gsklart runt halvårsski­ftet 2020 medan hyreshusen ska stå klara i augusti samma år.

 ?? Illustrati­on: CONTEKTON ARKITEKTER FYRSTAD/KRAFTSTADE­N FASTIGHETE­R ?? UTKAST. Illustrati­onen är en idéskiss över hur nya kontorshus­et och hyreshusen skulle kunna se ut, med trappa upp till Starkodder­parken och Göteborgsv­ägen.
Illustrati­on: CONTEKTON ARKITEKTER FYRSTAD/KRAFTSTADE­N FASTIGHETE­R UTKAST. Illustrati­onen är en idéskiss över hur nya kontorshus­et och hyreshusen skulle kunna se ut, med trappa upp till Starkodder­parken och Göteborgsv­ägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden