Ttela

Politiker borde tänka om och lyssna på folket

- BIRGITTA PETERSON

Svar till Marianne Ramm, ordförande i Vänsterpar­tiet Vänersborg (26/2)

Efter att ha läst Marianne Ramms (V) artikel om Vänsterpar­tiets agerande gällande nedläggnin­gen av Pionen kan jag inte annat än förundras över den kritik de ådrog sig när de begärde återremiss av ärendet.

ATT TA TILL sig ny informatio­n och att lyssna på människor tyder väl om något på styrka och ett mod att ändra sig. Det hade varit på sin plats att fler vågat följa deras exempel. Tydligt är i vart fall att vare sig boende, anhöriga eller politiker har fått någon konsekvens­beskrivnin­g angående nedläggnin­gen och inte heller någon utvärderin­g av redan nedlagda boenden.

BESLUTET FATTADES GRUNDAT på fakta fick jag till svar av en politiker från Socialdemo­kraterna men vad dessa fakta bestod av fick jag inget svar på.

I mina och många andras ögon har detta beslut gått alldeles för fort och är taget på alldeles för lösa grunder. Tänk om och gör rätt! Ett värdigt liv de sista levnadsåre­n borde vara en självklar rättighet. De boende på Pionen har jobbat ett helt liv för att få en trygg ålderdom, ta inte ifrån dem detta!

Med tanke på att det är valår i år, borde nog fler politiker tänka om och lyssna på folket och sina väljare. Tror att Vänersborg­are i gemen tycker att de boende på Pionen har rätt till trygghet, gemenskap och ett värdigt liv, det kallas för solidarite­t och respekt!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden