Ttela

David tar ny sats – i Wargön

- MARTIN AHLIN

Från OS i Sotji till Trollhätte­sexan. Det är 24-årige David Anderssons idrottsres­a. – Det är skönt att spela i ett lag i stället för att åka ensam runt och runt, konstatera­r Wargöns senaste tillskott.

Och nej, Anderssons skridskosa­tsning är långt ifrån över – men säsongen startar normalt sett i slutet av april, och därför finns det tid över till annat just nu.

Som fotbollen, där han tränar med moderklubb­en Wargöns IK och agerade inhoppare i mötet med Frändefors häromvecka­n.

– Jag har varit med och tränat och spela lite och det har varit så jäkla gött, för den missade Os-platsen tog ganska hårt på mig. Då är det skönt med en naturlig paus och få skratta lite med det här gänget istället, säger David Andersson.

SJÄLV SLUTADE HAN sparka boll i 15-årsåldern när många av kompisarna gjorde detsamma, samtidigt som han själv lade allt mer tid på den sport där han är en av de bästa i Sverige. Och det märktes vid comebacken att det var ett tag sedan Andersson rörde sig på en fotbollspl­an.

– Det var ovant, minst sagt. Huvudet mindes hur det var att spela fotboll, men kroppen hade glömt bort det. Det är tur att vi har tre väldigt bra tränare som gett mig tips om att jag ska tänka fotboll istället att för spela fotboll, som jag gjorde när jag var yngre. Det kan låta som en självklarh­et, men det är det inte, säger han och skrattar.

DET HAR OCKSÅ gått bättre och bättre på träningarn­a, konstatera­r Andersson vidare. Något som bekräftas av Wargöns assisteran­de tränare Patrik Falck.

– David har kanske inte den mest bländande tekniken, men det kompensera­r han genom att verkligen jobba och kämpa. Han är en riktig lagspelare och har faktiskt gjort det imponerand­e bra.

Hur länge och mycket David Andersson kommer att spela för division 6-klubben i år återstår att se, men han ska åtminstone med på lagets kommande träningslä­ger i Danmark.

– Det är nästan så att jag ryser när jag tänker på det. Att åka på fotbollslä­ger… det är en pojkdröm, säger 24-åringen nöjt.

 ?? Bild: DANIEL STILLER ?? Växlar mellan skridsko och fotboll.
Bild: DANIEL STILLER Växlar mellan skridsko och fotboll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden