Ttela

Nu har Elvira gjort debut i högsta serien

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Karriären går spikrakt uppåt för THC Ladies Elvira Svensson. Nyss fyllda 16 år har hon precis avslutat sin fjärde säsong i a-laget och i lördags fick hon göra debut i SDHL. – Det var jättekul, och lite annat motstånd än vad jag är van vid, säger hon.

Det var i helgens (lördag-söndag) dubbelmöte mellan Linköpings HC och Göteborgs HC som Elvira Svensson för första gången fick ta klivet upp i SDHL, damernas högsta serie.

Till vardags återfinns hon i Damettan Södra med THC Ladies, men Elvira har dispens att represente­ra både THC och Göteborg, och efter att ha tränat med båda klubbarna togs hon ut till mötena med Linköping.

– Det blev möjligt nu när vår serie är avslutad, annars hade jag prioritera­t Ladies.

OCH NÄR ELVIRA pratar om annat motstånd så har hon täckning, hos tabelltvåa­n LHC återfinns Osspelarna Emilia Ramboldt och Pernilla Winberg, och båda fanns med i Stångebro Ishall.

– Jag har även spelat med grabbar tidigare, men spelet var mer THC Ladies och debutant i SDHL genomtänkt i SDHL, det gick jättesnabb­t.

Snabbt har det gått också i Elviras egen karriär, den nyss avslutade säsongen i Ladies var hennes fjärde i a-laget, och där hon på 17 matcher fick ihop tio poäng (5+5) från sin backplats.

– Jag tycker det gått bra för både mig och laget, man måste komma ihåg att det här var vår första säsong i ettan, och att vi är ett väldigt ungt lag.

”Det var jättekul, och lite annat motstånd än vad jag är van vid”

ELVIRA SVENSSON

ELVIRA GÅR FÖR närvarande i årskurs 9, och tänker fortsätta att satsa hårt på sin ishockey:

– Jag ska gå klart gymnasiet här hemma, sedan spelar jag gärna collegehoc­key i USA, och så siktar jag mot landslaget. Fotnot: Tabelltvåa­n Linköping tog två klara segrar mot tian Göteborg: 5-0 respektive 7-1.

 ?? Bild: MAGNUS LEJHALL ?? I HÖGSTA SERIEN. Elvira Svensson (till höger) i THC Ladies har gjort debut i SDHL, den högsta damserien i ishockey. Elvira har dispens att represente­ra både THC och Göteborg, och fick vara med i dubbelmöte­t med topplaget Linköping.
Bild: MAGNUS LEJHALL I HÖGSTA SERIEN. Elvira Svensson (till höger) i THC Ladies har gjort debut i SDHL, den högsta damserien i ishockey. Elvira har dispens att represente­ra både THC och Göteborg, och fick vara med i dubbelmöte­t med topplaget Linköping.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden