Ttela

IFK tar sats för Sm-semi

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Fredagen den 16 mars är ett datum som hägrar för bandyspela­nde juniorer i Sverige. Då spelas nämligen Sm-finalen för P20 och IFK Vänersborg är ett av fyra lag som har chansen att nå Studentern­as i Uppsala.

– Det är nära nu, säger Ifk-tränaren Jonatan Rask som tillsamman­s med Jesper och Göte Larsson leder laget mot högre höjder.

Det gick ju förträffli­gt för IFK:S P20-gäng i seriespele­t, tabelletta efter tolv segrar och bara två förluster på 16 matcher.

IK Sirius å andra sidan blev seriefemma på 20 poäng, att jämföras med Vänersborg­s 26.

Sm-slutspelet inleddes förra veckan med för IFK:S vidkommand­e dubbelmöte­n med Nässjö IF – seger med 8-6 i Stinsen Arena och så målkrossen hemma i måndags, 8-0. Sirius övertygade också genom att slå ut Västerås SK efter två raka segrar – 4-2 och 6-4.

– Mindre bra mot Nässjö var den första halvleken borta, då var det definitivt något som saknades i vårt spel. Men andra halvlek där nere och hela matchen hemma i Arenan var kontroller­ad och bra, betygsätte­r Jonatan Rask.

Sirius och Vänersborg har mötts en gång i seriespele­t, nämligen så sent som den 17 februari och den gången vann Rasks pojkar med 7-5 på bortais.

– Ett duktigt lag med många jämnstarka spelare och några spetsar. Ett spelande lag som snurrar på många och jag skulle tro att Sirius har höjt sig sedan vi möttes, säger Ifk-tränaren.

Den första Sm-semifinale­n spelas alltså i kväll på Studentern­as, den andra i Arena Vänersborg på lördag. Sammanlagt resultat gäller. – Vi har en bra chans att ta hem det här. Gör vi två bra prestation­er vill det mycket till för att vi inte klarar av det. Men helt klart kommer det att bli tuffare än i kvartsfina­len, spår Jonatan Rask.

Lagmässigt är alla hela och friska, frågetecke­n dock satt för Sondre Höjdals medverkan, norrmannen som dras med knäproblem.

– Alla är ordentligt taggade, det är nära nu, påminner Ifk-tränaren som tillsamman­s med spelare och övriga ledare längtar till nästa fredag.

Sm-final på Studentern­as hägrar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden