Ttela

Nashville slog rekord – tog nionde raka vinsten

- TT

Nashville drygar ut ledningen i Eastern Conference i Nhlishocke­yn efter nionde raka segern. Klubbrekor­d. – Vi är ensamma på bergets topp nu, säger backen Mattias Ekholm till Aftonblade­t.

Nashville besegrade Dallas med 2–0.

– Det som sticker ut är väl att vi lyckas vinna fast vi inte spelar vår bästa hockey i 60 minuter. Vi har helt enkelt en väldigt hög lägstanivå. Det vet alla i laget och det ger oss en trygghet när det, som i kväll, tar tid innan vi lyckas spräcka nollan, säger Ekholm.

ANAHEIM BESEGRADE Washington med 4–0 och svenskar fanns med i målprotoko­llet. Rickard Rakell gjorde ett mål och en assist. Målet

”Det som sticker ut är väl att vi lyckas vinna fast vi inte spelar vår bästa hockey i 60 minuter” MATTIAS EKHOLM

back i Nashville

var hans 28:e under säsongen, vilket gör att han är tvåa bland svenskarna i målligan efter Vegas William Karlsson. Hampus Lindholm gjorde också ett mål som Jakob Silfverber­g fick en passningsp­oäng till.

Patrik Laine gjorde karriärren­s fjärde hattrick när han tog Winnipeg till seger mot New York Rangers i Nhl-ishockeyn. Laine stod för matchens alla mål, ett i varje period, när Winnipeg segrade med 3–0.

– Det går rätt bra. Laget vinner och kedjan spelar bra hockey så det är jag nöjd med, säger Laine, enligt lagets Twitter.

DEN FINLÄNDSKE 19-ÅRINGEN var sedan tidigare den yngste i NHL som gjort tre hattrick, vilket han gjorde före senaste födelsedag­en.

Henrik Lundqvist i Rangers mål gjorde 31 räddningar när laget förlorade för första gången på fyra matcher. De två senaste matcherna har han gjort 50 räddningar vardera.

Svenske lagkamrate­n Mika Zibanejad missade matchen på grund av influensa.

?? Bild: MARK HUMPHREY ?? HÖLL TÄTT. Nashvilles målvakt Pekka Rinne, som höll nollan mot Dallas, och Viktor Arvidsson.
Bild: MARK HUMPHREY HÖLL TÄTT. Nashvilles målvakt Pekka Rinne, som höll nollan mot Dallas, och Viktor Arvidsson.