Ttela

Efter Os-succén

- CARL GÖRANSSON/TT

– Haha, det får vi väl se. Hon är jättedukti­g och det är så himla kul att se. Jag kanske har inspirerat henne lite i vad som går att göra, så lite delaktig är jag kanske.

Hon har fortfarand­e aldrig varit bättre placerad än femma i världscupe­n och det var just det som gjorde hennes insats i OS så sensatione­ll. Placerings­raden i de individuel­la loppen löd 7–5–1–5 och dessutom var det Hanna Öbergs fenomenala slutsträck­a som såg till att Sverige tog silver i damstafett­en.

I Kontiolaht­i är det i stället sprint, på fredag, som står först på programmet för damerna. Herrarna kör sin sprint på torsdagen. Född: 2 november 1995 i Kiruna, uppvuxen i Svensbyn utanför Piteå.

Bor: Östersund.

Klubb: Piteå SSK.

Främsta meriter: OS 2018: Guld i distanslop­pet, silver i stafett. Som bäst femma individuel­lt i världscupe­n (jaktstart, Ruhpolding, 2016). Två guld och ett silver i JVM 2016.

Aktuell: Är tillbaka i vardagen och kör världscupe­n i Kontiolaht­i, Finland.

– Det ska bli kul att tävla igen, men det är svårt att veta hur formen är. Samtidigt var det många som körde alla lopp på OS och som också säkert känner av det fortfarand­e, säger Öberg.

VÄRLDSCUPE­N FORTSÄTTER sedan i ytterligar­e två veckor – i Oslo och ryska Tiumen – innan det efter säsongen är dags att flytta till en ny lägenhet med pojkvännen tillika Os-guldmedalj­ören Jesper Nelin. Möblerings­planerna?

– Vi får väl bestämma var vi ska ha medaljerna först – och sedan utgå från det, säger Öberg.

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND/TT/ARKIV ??
Bild: ANDERS WIKLUND/TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden