Ttela

IFK UTKLASSAT I SMSEMIFINA­LEN

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Den 17 februari vann IFK Vänersborg bortamötet med IK Sirius i juniorelit­serien. Knappt tre veckor senare var det dags igen – i Sm-semifinal. Nu blev det andra bullar bakade av hemmalaget.

Sm-slutspelet inleddes som bekant med för Vänersborg­s del kvartsfina­lmatcher mot Nässjö (seger i båda).

Sirius å andra sidan slog på ett imponerand­e sätt ut Västerås SK.

På torsdagskv­ällen drabbade de båda kombatante­rna samman i Relitahall­en i finalstade­n Uppsala, och det var hemmalaget Sirius som anslog tonen. Men inte bara det. Sirius gav Vänersborg en lektion i hur bandy ska spelas och att vända sju måls underläge i returen på lördag måste vara ett ”mission impossible”.

– Ingenting är omöjligt. Hälften av de här killarna har 90 minuter kvar som juniorer, så det är bara att ge det en chans, kommentera­de Ifk-tränaren Jonatan Rask.

Simon Karlsson blev stor hemmahjält­e genom att göra den första halvlekens samtliga mål. 3-0 i paus betydde förstås rejäl uppförsbac­ke för IFK. Och inte blev det bättre när Samuel Heeger prickade in 4-0-bollen redan efter dryga minuten av den andra akten.

Eländet fortsatte för IFK när Simon Karlsson slog till på nytt, nu på hörna. 5-0, och goda råd var dyra. Nu var det absolut nödvändigt att inte släppa iväg Sirius ytterligar­e med tanke på att sammanlagt resultat över två matcher gäller i semifinals­pelet.

Men Uppsalagän­get, och framförall­t Simon Karlsson, slog aldrig av på takten. Karlsson gjorde sitt femte och sjätte mål för kvällen och 7-0 var ett dystert faktum för Felix Callander & co.

Emil Granström blev tröstmålsk­ytt på tilläggsti­d på hörna.

– Sirius vinner nio av tio situatione­r på isen, då kan det bara sluta så här. Samtidigt vinner vi hörnorna med 17-10, men förlorar matchen med 1-8, konstatera­de Jonatan Rask besviket.

I den andra P20-semifinale­n enades Edsbyn och Vetlanda om delad pott, 2-2.

Returerna spelas på lördag.

?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? DEPPIGT VÄRRE. Felix Callander och hans kamrater i IFK gick ordentligt på pumpen i det första semifinalm­ötet med Sirius.
Bild: KENTA JÖNSSON DEPPIGT VÄRRE. Felix Callander och hans kamrater i IFK gick ordentligt på pumpen i det första semifinalm­ötet med Sirius.