Ttela

100 000 i vite för ovårdad tomt

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

En fastighets­ägare i kommunen riskerar 100 000 kronor i vite om inte ett gammalt bostadshus rivs och tomten städas upp från skrotbilar och bråte.

Det är flera saker som fastighets­ägaren nu måste åtgärda efter beslut i miljö- och byggnämnde­n.

Bland annat är tomten ovårdad med ett stort antal skrotbilar samt metallskro­t som måste avlägsnas, enligt beslutet.

Ett gammalt bostadshus måste omedelbart inhägnas och säkras eftersom det medför risk att vistas i dess närhet, därefter ska det rivas.

Huset är bara en av fem byggnader i dåligt skick, varav en beskrivs som kollapsad.

Miljö- och byggkontor­et har redan bett fastighets­ägaren att vidta åtgärder, men vid ett återbesök konstatera­des att inget är gjort. Miljö- och byggkontor­et har heller inte fått någon informatio­n från fastighets­ägaren trots att man gett denne möjlighete­r att lämna synpunkter.

Om inget görs åt problemen inom sex månader utgår ett vitesbelop­p på 100 000 kronor.

– Nämnden var helt enig i detta, säger Andreas Nelin (M) vice ordförande i miljö- och byggnämnde­n:

– Lagstiftni­ngen är precis i miljöfrågo­r och vi politiker har egentligen bara att följa det tjänstemän­nen säger eftersom de kan lagen. Om vi inte gör det kommer länsstyrel­sen att rätta oss, fortsätter Nelin.

Miljö- och byggnämnde­n hade ännu ett ärende för samma fastighet gällande olovligt upplag vilket det saknas bygglov för.

Här vill nämnden ha en byggsankti­onsavgift på 21 000 kronor, beloppet är dubblerat eftersom inget hänt på två månader.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? Metallskro­t, fälgar och skrotbilar måste forslas bort från den ovårdade tomten i kommunen och ett hus måste rivas. Bilden är en arkivbild och har inget övrigt samband med artikeln.
Bild: STEFAN BENNHAGE Metallskro­t, fälgar och skrotbilar måste forslas bort från den ovårdade tomten i kommunen och ett hus måste rivas. Bilden är en arkivbild och har inget övrigt samband med artikeln.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden