Ttela

Bil körde in i hans lada: ”Är inte förvånad”

- VIKTORIA OSKARSSON 0733-037053 viktoria.oskarsson@ttela.se

På torsdagen inträffade en olycka på Holmsvägen, väg 2048, i Trollhätta­n. En personbil tros ha sladdat av vägen och åkte sedan in i väggen till en ladugård. – Jag är inte förvånad över att det hände, säger Håkan Engelbrekt­sson som äger ladugården och bor precis vid vägen.

Larmet om en singelolyc­ka kom till SOS Alarm strax efter klockan åtta på torsdagsmo­rgonen. Två bilar från räddningst­jänsten, ambulans, polis och bärgare kallades till platsen.

Enligt uppgifter till SOS Alarm ska bilen, där två personer färdades, fått sladd på grund av halkan och fortsatt glidit in på den närliggand­e gårdsplane­n innan det tog stopp i kollisione­n med en ladugårdsv­ägg.

Ingen person skadades fysiskt vid olyckan.

HÅKAN ENGELBREKT­SSON ÄR ägare till den aktuella ladugården och bor även i anslutning till den. Han är inte förvånad över att olyckan inträffat, och berättar att han senast i somras var i kontakt med Trafikverk­et för att försöka få en mer trafiksäke­r situation vid hans hus.

– Vi bor precis vid vägen och våra grannar har barn. De står och väntar på bussen vid vägen och hade de stått där när olyckan inträffade hade de blivit påkörda, säger Håkan Engelbrekt­sson.

I HANS DIALOG med Trafikverk­et har han önskat att hastighete­n i alla fall ska sänkas till 50 kilometer i timmen på den aktuella sträckan, i dag är det 70 kilometer i timmen som gäller.

– Trafikverk­et sa att bara för hastighets­begränsnin­gen sänker inte förarna automatisk­t hastighete­n. Att det är upp till föraren att sänka farten på en 70-väg när man passerar hus. Ska en myndighet säga så?, säger Håkan Engelbrekt­sson.

Han hävdar även att polisen i ett utlåtande till Trafikverk­et sagt att åtgärder bör göras för att göra vägen säkrare.

TTELA har under hela torsdagen haft kontakt med presstjäns­t för att få en kommentar. Dock utan att lyckas.

”Att det är upp till föraren att sänka farten på en 70-väg när man passerar hus. Ska en myndighet säga så?”

boende

 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ?? EN I HUS. En bil körde in i väggen till en ladugård i går morse, enligt uppgifter till SOS Alarm ska bilen fått sladd på grund av halka.
Bild: DANIEL GUSTAFSSON EN I HUS. En bil körde in i väggen till en ladugård i går morse, enligt uppgifter till SOS Alarm ska bilen fått sladd på grund av halka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden