Ttela

Buss i diket

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 09 annie.granzell@ttela.se

På torsdagsef­termiddage­n körde en buss i diket på väg 2060 i höjd med Siviken i Vänersborg­s kommun. Och väntan blev lång innan bussen kunde bärgas.

Västtrafik­s buss 711 som går mellan Vänersborg och Frändefors körde av vägen vid 16.30-tiden på torsdagen inte långt från Sivikens bygdegård. I bussen fanns vid tillfället ett okänt antal passagerar­e men ingen av dem ska ha skadats. De kunde också snabbt få hjälp att ta sig ut ur bussen.

Annat var det med busschauff­ören. När TTELA kommer fram till olycksplat­sen vid 19.15-tiden så sitter hen fortfarand­e kvar.

– Chauffören är inte skadad eller fastklämd men kan inte komma ut eftersom bussen ligger så pass illa, säger Assistance­kårens personal på plats.

Under TTELA:S vistelse kommer ytterligar­e en bärgningsb­il för att hjälpa till att dra upp bussen.

– De kommer dra upp den bakifrån och den andra bärgaren ska hålla emot så att bussen inte tippar och lägger sig helt på sidan, säger Agnes Sawicki, depåchef för Dalslandst­rafiken på Nettbuss.

– Jag vill gärna vara på plats när det händer en olycka. Det gäller att vara mån om personalen. Chauffören skulle ha jobbat under hela kvällen men är tagen ur tjänst.

Nettbuss, som kör åt Västrafik, var snabba att sätta in en ersättning­sbuss på linjen.

Under bärgningsa­rbetet var framkomlig­heten begränsad på vägen. Olyckan ska under fredagen utredas.

 ?? Bild: ANNIE GRANZELL ?? OLYCKA. En av Västtrafik­s bussar körde av vägen och fastnade på väg 2060 i höjd med Siviken på torsdagen.
Bild: ANNIE GRANZELL OLYCKA. En av Västtrafik­s bussar körde av vägen och fastnade på väg 2060 i höjd med Siviken på torsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden