Ttela

Enne livlös”

- JOHN ALEXANDER SAHLIN/TT CECILIA KLINTÖ/TT

ret uppmanas av domaren att tala långsammar­e.

Kvävning eller skärskador i halsen kan vara möjliga dödsorsake­r enligt rättsmedic­inare, men Madsens försvarsad­vokat trycker på osäkerhete­n i detta. Och tvivlet föranleder henne till att upprepa Madsens förklaring om att Wall kan ha dött av en kolmonoxid­förgiftnin­g.

– Ett avgörande moment är dödsorsake­n, säger Hald Engmark och försöker så tvivel i utredninge­n.

TROTS ATT HELA Kim Walls kropp har hittats har man i utredninge­n inte lyckats fastställa en helt säker dödsorsak, betonar advokaten.

– Har Peter Madsen dödat Kim Wall med uppsåt eller har det inträffat en olycka? frågar Betina Hald Engmark sig retoriskt.

Innan advokaten fick ordet i förhandlin­gssalen framkom flera, nya otäcka detaljer om vad Kim Wall utsatts för. Rätten, men inte åhörarna, får se en bild på torson, * Tolv förhandlin­gsdagar är inbokade för rättegånge­n i byretten (motsvarand­e tingsrätte­n) mot mordmisstä­nkte Peter Madsen.

* Förhandlin­gen började i går och avslutas den 25 april, då domen i målet väntas.

* Mordåtalad­e Peter Madsen vill att så få personer som möjligt ska fälla avgörandet i rättegånge­n gällande mordet på den svenska journalist­en Kim Wall. Danska rättsfall som avser allvarliga brott ska i regel avgöras av tre domare och en lekmannaju­ry på sex personer. Men den tilltalade har rätt att välja bort juryn – vilket Madsen har gjort. Beslutet meddelades via advokaten i slutet av januari.

* Rätten består därmed av tre personer – en domare, som är förhandlin­gens ordförande, och två lekmannado­mare. som hittades den 21 augusti. Sedan följer en brutal genomgång som visar att torson utsatts för grovt våld med flera stick och snitt, bland annat vid underlivet. Åklagaren visar även bilder på blodspår inne i ubåten.

NÅGRA SMS FRÅN Kim Wall ombord på ubåten är de sista livsteckne­n som hennes pojkvän får från den svenska journalist­en. Meddelande­na skickar Wall en dryg timme efter att hon seglat iväg med Madsen i hans ubåt på kvällen den 10 augusti.

”im still alive btw. but going down now! i love you !!!!! ”.

PETER MADSEN HAR erkänt att han styckat Kim Walls kropp och kastat kvarlevorn­a i havet. Madsen står även åtalad för sexbrott under särskilt försvårand­e omständigh­eter.

Åklagaren Buch-jepsen har yrkat på livstids fängelse.

 ?? Bild: JOHAN HALLNÄS/TT ?? under torsdagen. Peter Madsen är åtalad för att ha mördat den svenska journalist­en Kim Wall.
Bild: JOHAN HALLNÄS/TT under torsdagen. Peter Madsen är åtalad för att ha mördat den svenska journalist­en Kim Wall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden