Ttela

Nuuuu kör vi!

MELODIFEST­IVALEN: SUPERTAGGA­D JESSICA REDO FÖR FINALEN

- Mia thornberg mia.thornberg@ttela.se 0520-42 26 02

Det blir nya klädöverra­skningar när Jessica Andersson sjunger Mello-final för femte gången. – Less is more är inte riktigt min jargong den här veckan känner jag, säger hon med ett leende.

När vi vinkade av Trollhätta­ns schlagerdr­ottning på flygplatse­n i tisdags morse skulle hon direkt till sin kläddesign­er Lars Wallin när hon landade. De nya kläderna passade fint, men det blir ändå några ändringar till.

– Ja, vi adderade lite grejer, säger hon med ett hemlighets­fullt leende.

– Less is more är inte riktigt min jargong den här veckan känner jag, nu är det lite all in. Det här är ju once in a lifetime. Eller seven times in a lifetime kanske man ska säga för min del, fortsätter Jessica och syftar på att hon i år är med i Melodifest­ivalen för sjunde gången.

INTERNATIO­NELLA KVINNODAGE­N till ära bar Jessica en t-shirt med texten Women are heroes (Kvinnor är hjältar) vid pressträff­en i Friends Arena.

– Det känns riktigt att man står upp en dag som denna och låter kvinnan ta plats. Precis som i budskapet i min låt egentligen är också, så det känns väldigt givet just i dag.

De nya kläderna ska inte vara klara förrän under fredag förmiddag, men Jessica gick all in på alla andra sätt så länge när det blev dags för henne att repa ”Party Voice”. Det var full satsning som gällde från första ton till sista och det slog gnistor där uppe på scenen.

PÅ FLYGPLATSE­N I tisdags sa hon att hon var så taggad inför finalen att hon hade svårt att sitta still på stolen och precis den känslan fick man när man såg och hörde hennes första rep. Att hon är så taggad att hon 1. Everyday, Mendez 2. All the feels, Renaida 3. A bitter lullaby, Martin Almgren 4. My turn, John Lundvik 5. Party Voice, Jessica Andersson 6. Last breath, Liamoo 7. Shuffla, Samir & Viktor 8. For you, Mariette 9. Every single day, Felix Sandman 10. In my cabana, Margaret 11. Dance you off, Benjamin Ingrosso 12. Fuldans, Rolandz knappt kan bärga sig till på lördag.

– Och tävlingen känns rätt öppen. I vanliga fall brukar det finnas klara favoriter, men det känns som om vem som helst kan vinna i år. Och då borde jag ju rimligen ha en chans också ...

EN ANNAN AV finalens fyra kvinnor hör till dem som ändå utpekats som favoriter till segern. Det är dock inget Harplinges storhet Mariette vill höra talas om.

– Jag är så glad att vara tillbaka här i Friends Arena och jag försöker att inte lyssna på något av det där favoritsna­cket. Jag vill bara fokusera på att göra mitt bästa – och jag vill ju vinna!

Efter förra årets tävling sa hon att det kanske kunde bli tredje Mellogånge­n gillt för henne. Om hon fick rätt låt. Och det fick hon. Snabbare än hon kunnat ana.

– Den kom som en blixt och en kraft som träffade mig och jag kände att jag måste få göra den 2018, säger hon om Jörgen Elofssons ”For you”.

SÅ HUR LÅNGT kan hennes drömlåt ta henne?

– Jaaa ... hur långt är det till Lissabon ...? (skratt) Så många mil som det är till Lissabon, så långt tror jag den här låten kan bära mig. Se fler bilder på alla artister och en tv-intervju med Jessica Andersson på ttela.se.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? DRÖMLÅT. Mariette kände direkt att ”For you” var låten med stort L. ”Den kom som en blixt och en kraft som träffade mig och jag kände att jag måste få göra den”, säger hon.
DRÖMLÅT. Mariette kände direkt att ”For you” var låten med stort L. ”Den kom som en blixt och en kraft som träffade mig och jag kände att jag måste få göra den”, säger hon.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden