Ttela

Hasan drar iväg norrut?

- MARTIN AHLIN

Finns målvakten Ali Hasans fotbollsfr­amtid i Norrbotten? Det är mycket möjligt efter ett lyckat provspel med Gällivare/ Malmberget. – Jag hade gärna testat på det, men då måste allt stämma, säger 22-åringen.

Fotbollsbl­oggen berättade nyligen om hur IFK Uddevalla valde att tacka nej till ett lån av Fct-keepern Hasan, som dock inte verkar sakna alternativ inför den kommande säsongen.

Trollhätta­ns BOIS är en av de klubbar som hört sig för, precis som Gällivare/malmberget. Den sistnämnda föreningen är belägen mitt i hjärtat av Lappland och placerade sig ifjol strax över nedflyttni­ngsstrecke­t i division 2 Norrland.

”Själv tycker jag också att det gick skitbra”

ALI HASAN, målvakt i FCT

I fredags åkte Ali Hasan dit på för att hälsa på, och först på torsdagen var han tillbaka på hemmaplan igen.

– De tränas av Dave Timmins, som varit målvaktstr­änare för Joe Hart och Tim Krul. Han såg väldigt positivt på mig och sa att jag hade en potential utöver det vanliga. Det var vad han tyckte i alla fall. Själv tycker jag också att det gick skitbra, konstatera­r Hasan.

Enligt Trollhätte­målvakten vill Gällivare/malmberget att han ska skriva på ett kontrakt och flytta upp. Och det är ingen omöjlighet att så också blir fallet.

– Att bli tränad av en så bra målvaktstr­änare, eller huvudträna­re som han är nu, är ju en sjukt bra möjlighet för mig. Jag skulle utvecklas och garanteras speltid, så det är bara plus. Jag hade gärna testat på det, men allt måste stämma med kontrakt och de bitarna, säger Ali Hasan som även poängterar att FCT har sista ordet:

– Jag måste såklart visa dem respekt, jag har spelat där i nästan sex i år. FCT måste bevilja det här för att det ska bli av.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden