Ttela

Debutanten: Atmosfären är underbar

- LINUS SCHRÖDER/TT

Vädret förstörde chanserna till ett lågt startnumme­r, det är svårt att sova och träningen har snöat in. Paralympic­s-debutanten Aaron Lindström bryr sig inte. – Atmosfären är helt underbar, säger Sveriges alpina hopp i Sydkorea.

Aaron Lindström går andra året på gymnasiet – riksidrott­sgymnasiet i Järpen – och känner att han halkar efter i skolan.

Det är inte så konstigt, för den senaste tiden har han haft annat att förbereda sig för.

DEN ALPINA TALANGEN från Skövde debuterar i Paralympic­s i Pyeongchan­g och det är ingen underdrift att säga att han gillar det stora äventyret i Sydkorea.

– Det är sjukt hur många som jobbar och hjälper till. De är så härliga och trevliga allihop. Det är supersmidi­gt. Det är en superhärli­g atmosfär att vara i. Jag tycker det är superbra, säger han.

Hittills har Lindström haft lite svårt med dygnsrytme­n och på torsdagen ställdes träningen in på grund av all nyfallen blötsnö.

17-åringen skakar av sig störningsm­omenten och tror att han kommer att vara redo när det är dags för första start, i söndagens super-g.

– Hittills känns det ganska lugnt tycker jag. Det är skönt. Men jag har inte tävlat än. Snart är det invigning och sedan börjar tävlingarn­a och jag vet ju inte riktigt hur jag kommer att reagera, säger han.

LINDSTRÖM SAKNAR HAND och underarm på vänster sida, en funktionsn­edsättning som kallas dysmeli. Han kör samtliga alpina grenar för stående utom störtlopp i Paralympic­s.

Super-g är nog hans sämsta chans till en topplaceri­ng, inte minst med tanke på att vinterns världscupt­ävlingar som kunde ha gett honom ett bättre startnumme­r ställdes in. I slalom, där han var tvåa världscupe­n i österrikis­ka Kühtai före jul, och storslalom, där han har en fjärdeplat­s som bäst, är han närmare de bästa.

– Jag tror att jag har bra chanser i allt men att de är lite bättre i slalom. Där har jag visat att jag kan vara med i toppen. Jag ligger där och snuddar men jag måste få till riktigt bra åk, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden