Ttela

Rolandz hoppas på napp i finalen

ROLAND JÄRVERUP: ”EN CHANS PÅ TRE MILJONER”

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

– Trollhätta­n?! Det är ett säkert kort, de levererar alltid på dansbandsk­vällarna! Rolandz vet var de har sina starka fästen.

Herrarna som gett ”Fuldans” ett ansikte skiner upp när de hör att vi kommer från TTELA. Tidningens spridnings­område är välkända marker för det rutinerade dansbandet. Friends Arena är ett betydligt större ställe än de normalt spelar på och det känner de.

– Det känns vilset här. Det är så stort så det känns som vi är inne i en blåval. Det ekar och det är svårt att skapa närhet till folk, men det blir nog annorlunda när det blir fullt här inne, säger frontmanne­n Roland Järverup. Eller om det är Robert Gustafsson ...

HAN OCH HANS band har fått äran att sätta punkt för hela tjottaball­ongen med sin ”Fuldans” och ska man tro nyheterna från England så är det de som kommer att åka till Portugal i maj för att represente­ra Sverige i Eurovision.

– Ja, men du vet engelsmänn­en kan inte svenska så jag tror inte de förstår riktigt vad texten handlar om. Och de är lite tillknäppt­a också så de kanske tar till sig låten bättre än i de sydligare länderna där de är mer frisläppta, fortsätter Roland.

”FULDANS” VAR EN

av låtarna som kvalade in direkt till finalen efter vinst i årets fjärde deltävling, den i Örnsköldsv­ik. Roland beskriver tiden sedan dess som omtumlande men också som en besvikelse.

– Jag hade hoppats på mycket brev i brevlådan men det har inte kommit nåt. Inte ett enda. Men det är en kvinna på tre miljoner tittare som ska nappa. En chans på tre miljoner. Det är inte mycket, men man får leva på hoppet.

Så han är medveten om att mycket står på spel på lördag, men han har planen klar. När det gäller att hitta sin drömkvinna via tv-sändningen.

– Det gäller att få ordning på allt och att sy fast paljettern­a som lossnade i tvätten i natt. Sedan är det noga med sminket, att le och att visa vem jag är. Det är viktigt att vara sig själv, säger Roland/robert med allvarlig min.

– Att framföra låtar är ena delen av vårt jobb, den andra är att göra folk glada och det är vi ganska bra på tror jag. Bara man ser Robban i den här frisyren så blir man glad, fortsätter han medan han pekar på sin långhårige trumslagar­e.

NÅGRA NYA FULDANSSTE­G blir det inte i finalen jämfört med tidigare, men Rolandz har några andra ess i bakfickan att ta till.

– Det blir kanske små symboler och små hälsningar ut till svenska folket. Och så ska vi bjuda på värme också. Bokstavlig­t talat.

Och så den eviga frågan: vad tror de om chanserna i finalen?

– Chanserna att vi ska kunna genomföra låten är jättestora. Att vi ska vinna är lite mindre chans ... Det gäller att bara njuta av stunden! Det är once in a lifetime, som min mamma sa när hon födde mig.

 ??  ?? EN TRÄFF RÄCKER. Roland Järverup inser att chansen att hitta rätt kvinna i kväll är miksoskopi­sk, men säger att man måste leva på hoppet.
EN TRÄFF RÄCKER. Roland Järverup inser att chansen att hitta rätt kvinna i kväll är miksoskopi­sk, men säger att man måste leva på hoppet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden