Ttela

Delade känslor inför finalen ”KLART JAG BLIR PÅVERKAD AV ALLT SOM SKRIVS”

DAVID LINDGREN:

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Programled­aren i Melodifest­ivalen hamnar ofta i fokus i dubbel bemärkelse. Dels är hen kaptenen som ska styra skutan under den sex veckor långa seglatsen, dels är det hen som får ta smällarna om något går snett. Eller om någon annan anser att det går snett.

FÖR DAVID LINDGREN har det varit en resa över stormiga vatten och han medger att han har blivit påverkad av all kritik.

– Jag tycker jag är ganska bra på att inte läsa vad som skrivs, men det är klart att när man fick sms nummer 30 från någon polare som skrev ”du är jättebra, bry dig inte om vad de skriver”, så var det svårt att inte ta reda på vad det handlade om, säger han.

– Och det är klart jag blir påverkad av allt som skrivs. Jag är en lagspelare och brinner för det här och känner att det vilar på mina axlar. Och vad vi än hittade på så slog de undan fötterna på oss, så det tog död på en del av glädjen under en period.

MEDIEEXPON­ERINGEN UNDER EN Mello-turné är bokstavlig­t talat enorm, så ju fler de svarta rubrikerna blev, desto mer fick David prata om läget.

Frågan om hur trött han är på att prata om rubrikerna möts av ett spontant gapskratt.

– HAHA! Mer! Jag är mer trött på att prata om det än på att läsa om det. Och du vet, vi gör fyra presskonfe­renser i veckan ...

NU FINNS DET även väldigt många positiva minnen förknippad­e med hela äventyret också, som tur är, och det är på dem David helst fokuserar.

– Det har varit jätte-jättekul och jag har verkligen njutit! Jag tycker själv att jag har utvecklats som programled­are och är nöjd med det jag har gjort där uppe på scenen, fortsätter han.

– Vi har lyckats följa vår regissörs idé om att göra ett program med mycket värme utan vass humor och utan att trycka ner folk. Jag tycker också att vi har haft bra variation i öppningsnu­mren.

I kväll tar Mello-resan slut. Och inte bara för artisterna utan även för programled­aren David Lindgren. – Det är skönt att avsluta en så lång period av arbete men också tråkigt, för det har varit så kul, säger han.

I FINALEN BLIR det lite summering av det som varit under Mello-turnén.

– Det blir lite om Mello-resan och även om alla skriverier som har varit, så det ska bli härligt tror jag, säger David med ett leende.

När uppdraget är slutfört blir det lite ledigt för norrlännin­gen och det ser han fram emot.

– Jag ska inte ladda om, jag ska nog bara ladda ur. Det ska bli skönt att vara ledig och skönt att åka till fjällen med familjen och åka skidor.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? NÖJD KAPTEN. Det har varit en turbulent Mello-resa för programled­aren David Lindgren. Men lika trött som han är på all kritik, lika roligt har han haft på scenen. ”Jag har njutit!” säger han.
Bild: STEFAN BENNHAGE NÖJD KAPTEN. Det har varit en turbulent Mello-resa för programled­aren David Lindgren. Men lika trött som han är på all kritik, lika roligt har han haft på scenen. ”Jag har njutit!” säger han.
 ??  ?? SMOKERINGS. Liamoo försvinner nästan i röken när han sjunger ”Last breath”.
SMOKERINGS. Liamoo försvinner nästan i röken när han sjunger ”Last breath”.
 ??  ?? SVÄVAR FRAM. Han gliiiider fram över scenen, Benjamin Ingrosso, en av favoritern­a till slutsegern.
SVÄVAR FRAM. Han gliiiider fram över scenen, Benjamin Ingrosso, en av favoritern­a till slutsegern.
 ??  ?? PARTY. Margaret partajar vidare i sin cabana.
PARTY. Margaret partajar vidare i sin cabana.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden