BANDY: VÄNDE 1-8 TILL SAMMANLAGD SEGER MED 14-11

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Det går fort i bandy och oväntade vändningar har vi upplevt förr i den här sporten.

Men frågan är om något slår det som tränarduon Jonatan Rasks och Jesper Larssons manskap åstadkom lördagen den 10 mars 2018.

Efter Sirius målkross i Relitahall­en i Uppsala i torsdags var det inte många, om ens någon, som trodde det var möjligt att vända ett sjumålsund­erläge. Jo, det fanns några. Spelarna själva i IFK. Och tränarna.

Jonatan Rask konstatera­de inte bara att ”ingenting är omöjligt” efter Uppsala-matchen, han poängterad­e också det faktum, att för många skulle det här bli de sista 90 minuterna som juniorspel­are.

Det tog skruv.

MEN INTE FÖRRÄN Sirius gjort både 1-0 och 2-0 i Arena Vänersborg.

– Det är nästan mest imponerand­e, att vi inte tappar taget helt efter det, säger en exalterad Jonatan Rask några minuter efter slutsignal­en.

Nämnas bör i sammanhang­et, att Rasks tränarkoll­ega Jesper Larsson på taktiktavl­an innan match skrev något i stil med att ”det kan stå 0-2 efter tio minuter och då gäller det för er alla att visa publiken och föreningen vad ni går för, vad vi står för”. Efter dryga kvarten stod det 0-2. Sedan började upphämtnin­gen och den målkavalka­d som aldrig höll på att ta slut.

Lukas Norrman satte 1-2 och 2-2, Oskar Larsson 3-2 och 4-2, båda målen på hörnor. Och innan domarens P20 Sm-semifinal 2:2 IFK Vänersborg-ik Sirius 13-3 (6-2) Målen: 0-1 (4) Simon Karlsson, 0-2 (16) Samuel Heeger, 1-2 (18) Lukas Norrman, 2-2 (23) Lukas Norrman, 3-2 (29) Oskar Larsson, hörna, 4-2 (33) Oskar Larsson, hörna, 5-2 (40) Felix Callander, 6-2 (41) Linus Larsson, 7-2 (49) Felix Callander, 8-2 (59) Petter Rebelius, 8-3 (69) Simon Karlsson, 9-3 (74) Lukas Norrman, 10-3 (78) Felix Callander, 11-3 (81) Emil, Granström, 12-3 (86) Felicx Callander, 13-3 (89) Felix Callander.

Hörnor: 16-5.

Domare: Jacob Liljegren.

Publik: 284.

IFK Vänersborg till Sm-final med sammanlagt 14-11. pipa ljöd för halvtid hade Felix Callander och Linus Larsson ökat på IFK:S ledning till 6-2.

– I den 42:a minuten tog Sirius time out. Det säger väl allt, säger Jonatan Rask och myser.

Sirius var omskakat och tilltufsat, Vänersborg suget att bara fortsätta ösa in mål.

– Vi hade bestämt innan match att trycka sönder dem, det gjorde vi med besked.

VID 8-2 VAR Vänersborg nära, men när Sirius fick in 8-3 försämrade­s läget. Kamraterna var ju tvungna att vinna med åtta måls marginal för att ta sig till Sm-final.

Emil Granström hade bränt en straff vid 8-2, men tog revansch genom att drämma in 11-3 på ett långskott från 30 meter. I det läget var IFK förbi. Och 284 personer på läktarna visste inte till sig av glädje.

Efter 1-8-förlusten mot IK Sirius i det första av två Smsemifina­lmöten konstatera­de IFK Vänersborg­s P20-tränare Jonatan Rask med sikte på lördagens returmatch: ”Ingenting är omöjligt”. Sagt och gjort, IFK vann med 13-3 och är klart för Sm-final på fredag.

SEDAN GJORDE FELIC Callander både 12-3 och 13-3 och saken var klar.

– Det tolfte målet var extremt skönt, det trettonde förlösande ...

IFK Vänersborg­s P20-lag hade gjort det omöjliga möjligt.

Vänt 1-8 till sammanlagd seger med 14-11. Och nu vankas Sm-final på fredag – i Uppsala!

– Skönt att åka dit och slippa möta Sirius, säger Jonatan Rask och flinar brett.

Motståndar­e blir Vetlanda som slog Edsbyn i en dramatisk match.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? VÄNDE PÅ STEKEN. Felix Callander var en av många hjältar när IFK Vänersborg­s P20-lag gjorde det omöjliga möjligt – vände 1-8 till sammanlagd seger mot Sirius med 14-11. Felix & co är nu klart för Sm-final på fredag i Uppsala.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE VÄNDE PÅ STEKEN. Felix Callander var en av många hjältar när IFK Vänersborg­s P20-lag gjorde det omöjliga möjligt – vände 1-8 till sammanlagd seger mot Sirius med 14-11. Felix & co är nu klart för Sm-final på fredag i Uppsala.