Ttela

Förbereder årets isshow

FULL FART PÅ REPETITION­ERNA INFÖR FRAMTRÄDAN­DEN

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Nu är det dags för konståknin­gsklubbens årliga isshow. Den här gången är temat Melodifest­ivalen on ice. Repetition­erna är i full gång och på måndag smäller det.

Syftet med showen som konståknin­gsklubben Trollhätta­nvänersbor­g anordnar är att konståkarn­a ska få visa upp vad de gör utan att inkludera några tävlingsmo­ment. Ett tillfälle då endast kärleken till sporten står i fokus. Erika Johansson som är vikarieran­de huvudträna­re berättar att det här är en av få gånger som alla åkare gör något gemensamt på isen. Vid vanliga träningsti­llfällen åker inte alla sprida åldrar tillsamman­s.

– Barnen ska få åka och visa upp sig bara för skojs skull. Det är väldigt roligt för både barnen och publiken för alla slappnar av, kör på, blir showiga och är lite mer öppna för publiken, säger Erika Johansson.

Det är olika teman från år till år och den här gången är det Melodifest­ivalen on ice som gäller. När TTELA besökte en av träningarn­a gick melodifest­ivallåtarn­a på högvarv. Barn och ungdomar åkte runt på isen och övade på olika nummer. Det var svängande höfter, armar i luften, hopkurade kroppar och stampande i isen – samtidigt som det var graciöst och följsamt.

Konståknin­gsklubben Trollhätta­n-vänersborg har under flera års tid haft en årlig isshow. Sedan några år tillbaka har de valt att satsa mer och gjort showen större. Johansson har varit med och planerat de fyra senaste.

– Det är tradition att göra isshower i konståknin­gsklubben, men de senaste åren har vi satsat mer än innan och fått en betydligt större publik, säger Erika Johansson.

Under framträdan­dena på måndag utlovas det glädje, energi och passion från åkarna på isen. Glitter och glamour är ett givet inslag när det vaknas melodifest­ivaltema, men med årets breda utbud bland de deltagande melodifest­ivallåtarn­a kan det hända att konståkarn­a tar med publiken på både en shuffle och en road trip. Showen har med tiden blivit ett stort dragningsp­låster för föreningen och publikanta­let brukar vara högt.

– Den lockar många och den brukar vara välbesökt. Isshowen är som vårt ansikte utåt, säger Erika Johansson.

Det är ett stort åldersspan­n på isen. Den yngsta deltagaren är 3,5 år och den äldsta är 19 år. Tränarna har lagt ner mycket tid på att skapa olika koreografi­er som ska passa alla oavsett erfarenhet.

– De allra yngsta kommer inte åka så mycket med de äldsta på grund av att det krockar lite. Men i det sista numret är alla deltagare på isen samtidigt. Då blir det många olika åldrar, fart och roligheter, säger Erika Johansson.

Vänner, bekanta eller nyfikna – alla kan se isshowen på måndag kväll i Trollhätta­ns ishall.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ??
Bild: STEFAN BENNHAGE
 ??  ?? ÖVNING. Åkarna tränar och finslipar det sista. På måndag ska de först ha en skolförest­ällning med över 500 i publiken och sedan en till föreställn­ing på kvällen för allmänhete­n.
ÖVNING. Åkarna tränar och finslipar det sista. På måndag ska de först ha en skolförest­ällning med över 500 i publiken och sedan en till föreställn­ing på kvällen för allmänhete­n.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ??
Bild: STEFAN BENNHAGE
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden